rss feed

Debatforum

Tilbage til emneoversigten

Gå til bunden af siden

Guitar Heroes?

Skrevet af Indlæg
Anne

Debat: 82 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-03-2010

Som ny Maiden-fan er der et spørgsmål der nager mig...Hvor gode er Maidens guitarister egentlig?

Grunden til mit spørgsmål er ikke, at jeg på nogen måde betvivler deres evner, nærmest tværtimod. Men tag nu fx Mark Knopfler, som jeg kan forstå af mange er udråbt til en legende af en art, indenfor dette område. Selvom jeg ikke er den store tilhænger af hverken ham eller Dire Straits, så kender jeg dog en del af musikken... Og i sammenligning med Dave, Adrian og Janick er jeg ikke imponeret.

Men der kan jo være et musikalsk aspekt jeg overser, og vil derfor sætte pris på jeres syn på sagen, da jeg kan se der er en del musikere herinde.
10-04-2010 23:32
Ballaaan

Debat: 1736 indlæg
Fortolkeren: 14 indlæg
Medlem siden: 18-01-2007

Quote: Anne
Som ny Maiden-fan er der et spørgsmål der nager mig...Hvor gode er Maidens guitarister egentlig? Grunden til mit spørgsmål er ikke, at jeg på nogen måde betvivler deres evner, nærmest tværtimod. Men tag nu fx Mark Knopfler, som jeg kan forstå af mange er udråbt til en legende af en art, indenfor dette område. Selvom jeg ikke er den store tilhænger af hverken ham eller Dire Straits, så kender jeg dog en del af musikken... Og i sammenligning med Dave, Adrian og Janick er jeg ikke imponeret. Men der kan jo være et musikalsk aspekt jeg overser, og vil derfor sætte pris på jeres syn på sagen, da jeg kan se der er en del musikere herinde.


Man kan vel opgøre det i mange ting, speed, feeling osv. Jimi Hendrix f.eks., er vel ikke på niveau guitar mæssigt med Herman Li, men hans betydning er større.... Dertil er Knopflers spillestil helt unik, du ved altid når det er ham - men der er nok nogle lidt større guitarfreaks der kan svare mere detaljeret
11-04-2010 01:17
moonchild90

Debat: 2062 indlæg
Fortolkeren: 15 indlæg
Medlem siden: 30-11-2010

Maidens guitarister er jo vidt vidt forskellige. Ingen af dem spiller på en traditionel måde, som feks slash gør. Man kan ikke få samme lyd som maiden ved at sætte nogen dygtige guitarister sammen. Det handler om et samspil de 3, som ingen andre kan gøre efter, og de kommer med hver deres del af numre, selv de numre Janick ikke har været med på, bidrager han sin del med til.

Adrian er en fantastisk guitarist, og spiller nøjagtigt som på pladerne, og soloerne er lige efter bogen.

Dave er en for syg skalarytter, og det ligger bare på fingerspidserne.

Janick er den der vilde guitarist der aldrig spiller det samme 2 gange. Manden er jo sindsyg hurtig. Bare tjek paschendale soloen i Dortmund i 2003...

men igen, smag og behag..
11-04-2010 01:32
11-04-2010 01:33
Onkel Løg
Debat: 1084 indlæg
Fortolkeren: 2 indlæg
Medlem siden: 26-08-2001

Jeg er ked af at måtte sige det, men Mark Knopfler har større feeling og timing end nogen af Maidens guitarister. Han spiller langt mere dynamisk og varieret. Lyt til fills'ene og især soloen i Sultans of Swing. Det er høj, høj klasse.

Men altså.. Nu er der jo immervæk osse tale om to ret forskellige typer musik. Metal er ikke nødvendigvis afhængigt af varieret og dynamisk guitarspil (selvom det dog oftest forekommer); metal er baseret på energi og essentielt en mere eller mindre konstant guitarrytme. Dire Straits er et klassisk rockband med et fundamentalt mere fredeligt og letfordøjeligt udtryk og en anden måde at skrive sange på.
Og der er stadigvæk slet ingen tvivl om at både Janick, Adrian og Dave er stjernedygtige. Det er lissom svært at være andet, når man har spillet musik på professionelt niveau i omegnen af 30 år, kan man sige. Jeg tror godt jeg tør satse på, at de alle tre kan spille så-og-så meget (/lidt) hurtigere end mark Knopfler. Men det ville både de og han sikkert være rørende ligeglade med.
11-04-2010 23:43
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Bonus-info-trivia: både Knopler og Jannick er fra Newcastle
12-04-2010 18:52
Great Dane

Debat: 1087 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 05-03-2004

Jeg tror den primære grund til at Maidens guitarister ikke har “guitar-hero” status er, at bandet altid har profileret sig som et band – en sammentømret enhed hvor ingen er større end bandet.
Samtidig bliver alle guitar-soli delt ligeligt imellem dem, så ingen bliver fremhævet frem for andre.
I mange af de bands hvor man har en ”guitar-hero” lignende skikkelse er rollerne ofte anderledes end hvad tilfældet er hos Maiden. Knopfler er dygtig, men også frontmand, sangskriver og altoverskyggende bandmedlem
som stjæler rampelyset fra de andre. Desuden udgiver han deciderede guitar-albums. Men også i andre bands fremhæver man guitaristerne. Jack White (giver sig selv), Kirk Hammet, John Petrucci, Angus Young osv.
Så det er klart at de får en eller anden status som bærende del af bandet, når de fleste sange og soli og sågar dele af deres live-shows er bygget op omkring netop deres guitarspil.
Det fedeste ved ”the 3 amigos” er netop deres alsidighed. Man kan meget nemt høre hvem der spiller
hvad, og det er vel egentlig det der er hele pointen ved at have 3 guitarister.

Og moochild90: Med al respekt – men det var dog en håbløs analyse af deres respektive spillestile.

20-04-2010 11:02
Ole Foget

Administrator
Debat: 6059 indlæg
Fortolkeren: 2 indlæg
Medlem siden: 13-02-2002

GD, du har helt fat i den rigtige ende der. Maiden har netop ikke en primær guitarist, der bliver hevet frem som "helten" i gruppen.
20-04-2010 12:00
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Spændende vinkel. Og jeg er for så vidt ganske enig. Jeg holder rigtig meget af Maidens overordnede ideal om "bandet før medlemmerne", det er en ideologi jeg synes er med til at tegne Maiden som et band med stor integritet.

Jeg vil dog vove at fremhæve to medlemmer for uden hvem, Maiden enten har svært ved at overleve eller hvor selve bandet måtte afgå ved døden, hvis ikke vedkommende var medlem. Hhv. BD og SH.
20-04-2010 14:52
Ole Foget

Administrator
Debat: 6059 indlæg
Fortolkeren: 2 indlæg
Medlem siden: 13-02-2002

Selvf. kan Maiden ikke eksistere uden Harris, det siger sig selv at han er grundpillen.
I dag ville de nok heller ikke fortsætte uden Bruce, men på den anden side tror jeg heller ikke de ville fortsætte hvis 2 af de 3 amigos vælger at sige stop. Jeg tror bandet har nået den alder, hvor de ikke orker at skulle tage nyt blod ind.

Men fortiden har vist, at alle poster (undtagen Harris) sagtens ku' erstattes.
20-04-2010 15:06
Great Dane

Debat: 1087 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 05-03-2004

Quote: Ole Foget
Selvf. kan Maiden ikke eksistere uden Harris, det siger sig selv at han er grundpillen. I dag ville de nok heller ikke fortsætte uden Bruce, men på den anden side tror jeg heller ikke de ville fortsætte hvis 2 af de 3 amigos vælger at sige stop. Jeg tror bandet har nået den alder, hvor de ikke orker at skulle tage nyt blod ind. Men fortiden har vist, at alle poster (undtagen Harris) sagtens ku' erstattes.



...men det er jo en helt anden diskussion i hiver fat i der. Så for at komme tilbage på sporet igen, så synes jeg ikke at hverken Dave eller Jannick bejler til titlen som guitar-hero. Som løg kommer ind på så har de ganske enkelt ikke feeling nok og rent teknisk imponerer de mig ikke. Adrian derimod er en helt anden snak. Han kan - i modsætning til de andre - varrirere sit udtryk og han er fantastisk teknisk begavet. Tror faktisk han ville kunne træde ind i et hvilket som helst band, uanset genre, og levere varen.
20-04-2010 15:46
Anne

Debat: 82 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-03-2010

Fedt at læse jeres kommentarer...Har ikke så meget at byde ind med, da jeg, som mit første indlæg måske afslører, ikke ved en skid om guitar-spil. Men spændende at læse nogle andre synspunkter, end at Maidens guitarister bare er guder!
20-04-2010 16:25
Darth Ed

Debat: 15 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 15-05-2007

Det her med hvem der er bedre end hvem, er en diskution jeg helst undgår, for man kan ikke diskutere smag. Hvis nogen synes det Hendrix gjorde er fedt, så er det svært at påstå Knopfler er bedre, osv...
Meeen -
Rent teknisk, spillemæssigt, så vil jeg med mine 20 år på bagen som guitar-shred søgende guitarist påstå, at hverken Knopfler, og specielt ikke Clapton er specielt gode. Det er guitarspil der kan læres på et par år - højst...
Feeling og tonevalg, DET er så noget andet. At de vælger lige at bruge de toner frem nogle andre, det er jo så det der skaber hver enkelt guitarist.
Dave er absolut ikke en skalarytter. Tværtimod - han bruger primært to - Pentaton skalaen og ren moll. Og så er hele hans skalaspil baseret på triller, altså to toner gentaget efter hinanden mere end een gang. Og så er det ellers bare ned af skala stien. Bad du ham sætte plekter anslag på hver tone, så ville han snuble indenfor de første to takt slag. Geers bruger tilgengæld plekteranslag, problemet er bare, at det er stiksavs teknik, hvor armen høvler op og ned, og så rammer vi nok nogle toner undervejs.
Teknisk begavede guitarister, og tonalt variende guitarister, er dem som jeg ville kalde "gode" guitarister og "helte" - og så snakker vi Steve Vai, Guthrie Govan, John Mclaughlin og Al Di Meola. Men igen - smag kan man ikke diskutere - og hvis det Adrian for sat sammen, som efter min mening også er det bedste af de tre i Maiden, lyder federe end et af Steve Vai's syretrip, så er det jo bare det...

Bare min mening...
02-05-2010 12:22

Gå til toppen af siden

Tilbage til emneoversigten

Hvis du er logget ind kan du tilføje svar til denne debat