rss feed

Debatforum

Tilbage til emneoversigten

Gå til bunden af siden

Iron Maiden Litteratur

Skrevet af Indlæg
???
Debat: indlæg
Fortolkeren: indlæg
Medlem siden:

Hej alle. Jeg vil gerne begynde at læse om Maiden. Især om bandet som helhed, men også meget gerne om enkelte band medlemmer, cover tegnere med flere. De skal være på dansk eller engelsk.

Hvilke bøger kan I anbefale ?

18-03-2010 08:58
Ole Foget

Administrator
Debat: 6059 indlæg
Fortolkeren: 2 indlæg
Medlem siden: 13-02-2002

Mick Wall - Run To The Hills, The Official Biography of Iron Maiden (findes i flere oplag/versioner).

Martin Popoff - Run For Covers, The Art of Derek Riggs (et absolut must hvis du vil vide historien om Eddie!)

Lawrence Paterson & Blaze Bayley - At The End Of The Day (officiel Blaze biografi, hvis du vil vide mere om den del af historien).

Paul DiAnno - The Beast (skal tages med et MEGET stort gran salt, manden er fuld af lort - men en utrolig underholdende bog. Er netop genudgivet i paperback).

Joe Shooman - Bruce Dickinson, Flashing Metal with Maiden and Flying Solo (ikke en officiel biografi, jeg har ikke selv læst den endnu, så kender ikke kvaliteten.

Garry Bushell & Ross Halfin - Running Free, The Official Story of Iron Maiden (den første officielle Maiden bio, lavet i 3 udgaver/versioner. Kan kun findes brugt nu om dage, men giver et godt indtryk i, hvordan Maiden blev opfattet dengang i forhold til nyere tids biografier).

Paul Stenning - The Complere Unauthorised Biography (endnu en uofficiel biografi, ikke super meget nyt at hente, men alligevel ok. Kan ofte findes ret billigt).


Der findes mange, mange flere derude - men her er lidt at gå igang med. Disse fra min liste burde alle være forholdsvis lette at finde i online bogbutikker (med undtagelse af Running Free, der skal du på ebay eller lign).

Det skal for en god ordens skyld siges, at de alle er på engelsk. Der findes ikke bøger om Maiden på dansk - hvis du kan læse svensk derimod, så er der en fed bog der hedder "Scream for Me Sweden" skrevet af Henrik Nyquist , den er dog også udgået fra forlaget så vidt jeg husker, og skal findes brugt.

God læselyst.
18-03-2010 09:39
???
Debat: indlæg
Fortolkeren: indlæg
Medlem siden:

Cool !
19-03-2010 09:58
Anne

Debat: 82 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-03-2010

Nogen der har læst de 2 (muligvis flere?) bøger skrevet af Bruce Dickinson? Og er det i så fald noget der er værd at investere i?
09-04-2010 01:37
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Bruces bøger skal du være heldig at finde brugt...og endnu heldigere hvis de er billige. De blev slagtet af musikpressen, men rost af den almindelige (bog)anmelderskare.
Jeg har aldrig selv læst dem.

Biografien om Bruce af Shooman læste jeg forrige uge, så den er helt present for mig.

Jeg må erkende, at det er en tynd kop the, desværre. Biografien er uautoriseret. det vil sige at Bruce ikke bidrager selv overhovedet. Joe Shooman har interviewet ham og andre omkring ham i tidens løb, og der er citater fra disse interviews.
Tiden omkring Shots og Samson er en lang opremsning af lineupskift, og kunne være langt mere inspirerende. Den tilsyneladende allestedsværende trommeslager Thunderstick får usandsynlig meget taletid. DJ'en Neal kay er også i stor udstrækning brugt, men ham tåler jeg lidt bedre. Fine refleksioner omkring Samsons udgivelser, som jeg ikke kender så godt selv.

Tiden omkring Maiden er der intet nyt at hente i, hvis du har læst Run To The Hills. Som der iøvrigt også citeres fra.

Bruces egen deciderede solokarriere er beskrevet ok. her var der enkelte faktuelle ting, jeg ikke vidste.

Men overordnet er det en lang opremsning af Bruces fortræffeligheder. Shooman er, som jeg selv, stor fan og har en næsegrus beundring af manden. Men det kan også blive lidt enerverende.

Jeg havde håbet på lidt dybere materiale. Ikke så meget private afsløringer (som der absolut NUL af i bogen, jeg tror et ægteskab bliver nævnt i en bisætning), men det kan vær svært når hovedpersonen nu ikke selv har deltaget. Det kommer Maidens officielle biografi meget bedre afsted med! Nogle steder går den håbløst i detaljer. Blandt andet omkring Ozzfest-ægge-episoden. Her er intet nyt i forhold til det man har kunnet læse på websites og lignende. Og det virker malplaceret, at det får så meget opmærksomhed

Bogens noteapparat er ret sjovt, og her er flere skægge anekdoter.

Så hvis den officielle skal have 4 stjerner, så får Bruces biografi kun 2½ Stjerne. Og den halve er kun fordi jeg synes Bruce er verdens sejeste.
09-04-2010 11:09
Anne

Debat: 82 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-03-2010

Cool nok...Så ved man, at man skal holde sig fra den bog...

Har fundet Bruce' bøger på ebay, til en nogenlunde overkommelig pris....Men gad stadig godt vide om nogen har læst dem, og har noget at sige om dem, inden jeg kaster penge efter dem

Edit: Prøvede at se om man kunne låne dem på biblioteket....Fandt den ene, og gæt hvad der stod.....Eksemplar bortkommet! No wonder....
09-04-2010 22:01
09-04-2010 22:21
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Man skal holde sig lige så meget fra den bog, som man skal holde sig fra X-factor og Virtual XI. De skal høres ...den skal læses
09-04-2010 22:40

Gå til toppen af siden

Tilbage til emneoversigten

Hvis du er logget ind kan du tilføje svar til denne debat