rss feed

Debatforum

Tilbage til emneoversigten

Gå til bunden af siden

Bruce Dickinson på akademisk metal-konference?

Skrevet af Indlæg
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

"Verdens første akademiske konference finder sted i Salzburg - med lærde i lædervest
Så er det på tide, at den efterhånden fyrre år gamle musikgenre accepteres på lige fod med andre store kulturelle bevægelser. De lærde sætter nemlig blandt andre Led Zeppelin, Black Sabbatt og Metalllica under luppen til en stort anlagt konference i næste uge i Tyskland.

Dr. Niall Scott fra Central Lancashire University i England har taget initiativ til en global konference kaldet Heavy Fundametalisms, der skal afholdes i Salzburg den 3. til 5. november. Over fyrre akademikere fra hele verden bidrager med foredrag om vidt forskellige aspekter af heavy metal-kulturen og dens sociale betydning.

På programmet finder man afhandlinger med navne som "Suicide, Booze And Loud Guitars: The Ethical Problem Of Heavy Metal"; "Fuck Euphemisms: How Heavy Metal Lyrics Speak The Truth About War And Oppression" og "Heavy Metal In A Muslim Context: The Rise Of The Turkish Metal Underground".

Dr. Scott udtaler til The Guardian, at "det er på tide at anerkende heavy metals bidrag til det vestlige samfund". Mange opfatter stadig metalscenen som en grinagtig teenageaktivitet, men Scott ser nærmere heavy metal som "et barometer på, hvad der sker helt ude på kanten af det politiske og ungdomskulturelle spektrum. Det er en bevægelse, der dyrker det ekstreme i kunst og kultur med blik for det undergravende, det kontroversielle og det det fjollede".

Verden over sidder der anslået 120 forskere og beskæftiger sig med heavy metal. Ifølge Scott er mange af dem opvokset med den nye bølge af britisk heavy metal, der i 1970'erne startede som et oprør mod den overfladiske pop. Nu forsker de i headbanging og skriver velovervejede afhandlinger, som den Dr. Scott selv præsenterer til konferencen i Mozarts hjemby: "Politics? Nah.. Fuck Politics Man! (What Can We Expect From Metal Gods?)".

Talerne til konferencen holdes af forskerne i heavy metal, og der forlyder ikke noget om, at de skulle have inviteret nogle af folkene bag metalmusikken til at deltage. Men herfra skal da lyde en opfordring om, at de til næste år inviterer eksempelvis den universitetsuddannede Iron Maiden-frontmand Bruce Dickinson til at deltage. Man kunne også bede folk som Blackie Lawless eller Dee Snider om at møde op på podiet med en forklaring på deres ofte subtile og abstrakte poesi."

-Således skriver Gaffa.dk idag, og det er sgudda en fin idé!
30-10-2008 18:41
Ballaaan

Debat: 1736 indlæg
Fortolkeren: 14 indlæg
Medlem siden: 18-01-2007

Fedt! Kan man læse om forløbet nogen steder efter det er afviklet?

ADMIN EDIT: Har fjernet quote.
30-10-2008 19:51
30-10-2008 20:17
Onkel Løg
Debat: 1084 indlæg
Fortolkeren: 2 indlæg
Medlem siden: 26-08-2001

Hvem kan egentlig deltage i sådan et arrangement? Ikke fordi jeg hverken har tid eller råd, men hvis nu det vitterligt BLIVER en årligt tilbagevendende begivenhed...
30-10-2008 23:42

Gå til toppen af siden

Tilbage til emneoversigten

Hvis du er logget ind kan du tilføje svar til denne debat