rss feed

Debatforum

Tilbage til emneoversigten

Gå til bunden af siden

Fans´ indflydelse på setlisten

Skrevet af Indlæg
Greven

Debat: 365 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 04-07-2005

I tiden op til tour-start er der naturligt mange gætterier og ønsker til setlisten. Andre bands har ud fra afstemninger mellem fans sammensat deres setliste. Burde Maiden gøre det samme ?

F.eks. via en afstemning på ironmaiden.com hvor medlemmer af ironmaiden fc kunne stemme på deres favorit, og bandet herefter sammensætte setlisten i forhold til de mest ønskede numre. Det skulle selvfølgelig være en form for grupperet afstemning så man ikke sendte dem scenen i 4,5 time (de er jo ikke helt unge mere), fordi alle kun stemte på lange numre.

Personligt er jeg ikke i tvivl. Bandet skal bestemme det 100 %. Alle bands er startet med at komme op på en scene, og sagt her er vores materiale - kan I li det ? fedt Stinker vi ? I stinker mer’. Jeg mener ikke man skal lave om den ”rolle-fordeling”.

Men kunne være fedt og høre jeres mening - nogle mener måske at fans bruger så meget tid/penge/sved/blod på bandet at de burde have indflydelse ? Og det var en naturlig del af god fanpleje at gøre setlisten mere demokratisk.

Dette kunne jo også være en mellem ting hvor bandet bestemte f.eks. 80 % af setlisten og de sidste 20 % var op til fansene.
24-10-2007 17:30
Gemini

Debat: 552 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 07-12-2006

Har tenkt samme tanken selv, at det kunne vært spennende med en avstemming om låtvalg.

Er dog redd for at vi hadde fått mer eller mindre samme setliste på hver eneste turne, med en liten utskiftning etter hvert nye album.

Tanken om at fansen kunne bestemme 20% av sangene høres veldig fornuftig ut. Savner noen låter som aldri er blitt spillt live, men som etter min mening absolutt har fortjent en stageappearance: New Frontier

20% er 3 sanger (ca) og muligheten er stor for at fansen hadde stemt frem en eller flere av de låtene som allerede var selvskrevne. Mener å ha lest her inne et sted at Nicko har uttalt at han ikke vil være med til en konsert som ikke inneholder Hallowed... Mulig flere av drengene har det sånn med noen sanger og.
Hvordan skulle da fordelingen være? Hvis alle 3 sangene som vant avstemmingen allerede var sanger som skulle vært spillt?

Skal bli spennende å høre hva som blir sagt her inne om dette tema.

Way to go Greven
24-10-2007 18:38
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Det er vel lidt som at følge sit yndlingsfodboldhold...opstillingen kunne altid være bedre, spillerne valgt anderledes.

Jeg har fuld tillid til Harris. Ja, han vælger også sange fra kataloget jeg bryder mig mindre om...Wratchchild f.eks.
Efter stuntet med at spille hele AMOLAD har de virkelig genrobret min tillid til at vælge det bedste. Som jo desværrea ldrig kan være det hele!
24-10-2007 19:44
Onkel Løg
Debat: 1084 indlæg
Fortolkeren: 2 indlæg
Medlem siden: 26-08-2001

Jeg må indrømme, at jeg ikke har 100% tiltro til Steves dømmekraft...
For det første var det sgu for lidt med kun fem klassikere ud over AMoLaD, og for det andet syntes jeg det var for lidt med kun én ekstra NotB-sang (Children of the Damned) ud over de sædvanlige nu i år.

Jeg er selvfølgelig udmærket klar over, at de ikke er helt unge længere, og jeg synes bestemt det er federe at de gjorde det, end at de helt lod være. Men det var bare stadigvæk ikke optimalt.

Hvad angår den kommende sætliste, ville det vel sagtens kunne lade sig gøre at gi' fansene lidt indflydelse...
Lad os sige, at bandet er enige om 13 ud af 15 sange og at der er seks forskellige forslag til de sidste to. Vupti, en afstemning i FC'en, og de to sange som får flest stemmer ud af de seks, ryger på sætlisten.
24-10-2007 21:24
Greven

Debat: 365 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 04-07-2005

Fedt med lidt reply - og dejligt at se flere og flere indlæg på over 5 ord

Bruceair... Det er rigtigt at de skulle organiseres så man ikke stemte på sange som allerede var valgte - Hvis nummer allerede var valgt af bandet kunne man gå videre til næste sang på afstemningen, så man undgik "dobbelt songs"

Jones-drengen.... Jeg kan godt følge din sammenligning og så alligevel ikke. Man kunne også sammenligne udvægelsen af fodboldspillere med at vi valgte hvilken guitar, bass, trommer osv de skulle spille på og det er trods alt og gå vidt.. Det jeg mener er at valg af setlisten måske er noget mildere indgribende en valg af spillere på et fodboldhold. just my mening

Løg... Er meget enig med dig - er langt fra tryg ved deres valg af setlister.. Alle har selvfølgelig deres favoritter, som de vil have skal spilles. Og de bliver vi næppe(og skal heller ikke) enige om - Men jeg mener man med rette kan kritisere variationen af klassikere på setlisterne.

Ser vi lidt i arkiverne kan man se at på de seneste 2 albumstournéer er der kun tilføjet en ny "klassiker" (CIPWM) i forhold til brave new world tour - og det sgu for konservativt, når man tænker på hvor mange lækkerier deres bagkatalog indeholder.

Hver gang jeg været til maiden koncert har jeg stort set stået ekstase bagefter og tænkt ”fedt fedt fedt”. Men efter lidt tid tænker jeg sgu ahhh.. koncerten kunne havde været end del federe med bare en enkelt overraskelse. Vi så tegningen sidste år med AMOLAD, men synes de falder lidt af på den igen med ved tilsyneladende at "gentage" sange fra de 4 første albums igen på den kommende tourne.

Hod dog fast i konceptet og hold jer til 84-88 perioden - Den savner jo ikke ligefrem perler den periode.

At jeg så stadig mener de selv skal bestemme er en anden snak.
25-10-2007 11:50
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Men tror du ikke (stort set!) de vil fastholde konceptet? Vi undgår ikke "IM" og "HBTN", men resten?
25-10-2007 19:27
Greven

Debat: 365 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 04-07-2005

Hvis de kun spiller de 2 du nævner fra de fire første, er det godkendt. Stadig lidt underligt og unødvendigt, men hva fanden.

Jeg tror bare ikke vi slipper så billigt. I følge Rod´s hints får vi jo også revalations og run to the hils. (og hentyder han ikke også til fotd og atss?) Og når de først er igang, tror jeg også number lander på setlisten. Og så synes jeg konceptet begynde at tilte....

Men det er selvfølgelig kun mine fattige gætterier, og forhåbentligt tager jeg fejl.
25-10-2007 19:46
Great Dane

Debat: 1087 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 05-03-2004

Jeg har svært ved at vurdere hvor stor en del af et publikum til en Maiden koncert som kun kommer for at se giraffen, men jeg har altid haft følelselsen af at det er den kategori af de fremmødte som bliver tilgodeset. Måske er vi kun meget få som virkelig ønsker at høre Deja-Vu, Flash of the blade og andre oversete perler - jeg ved det ikke, men jeg kender da godt følelselsen af at tage til en koncert med et stort band man ikke nødvendigvis er stor fan af, men bare må se. F.eks skulle jeg selvfølgelig se Stones sidst de var her - og uden er være decideret fan af Jagger og Co. har man en forventning og et ønske om at høre de sange man kender. Nu kender jeg så hele lortet, men you get the point! Og det er vel ikke meget anderledes når Maiden kommer til byen. I øvrigt er det en interessant diskussion mht. hvor stor indflydelse fansene skal have på et band. Specielt i Maidens tilfælde som jo er berømte - eller berygtede for ikke at føje nogen, men gøre det de selv vil. Og hvis man skal skære helt ind til benet så er det jo os som har valgt Maiden og ikke omvendt. Det er deres band, deres sange, deres koncept og os som tropper trofast op uanset hvad der sker. Men det kunne da være sjovt at se resultatet af en ny afstemning (til Ed Hunter i 99 tror jeg der blev fusket lidt med den)
25-10-2007 20:18
Greven

Debat: 365 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 04-07-2005

Jeg tror klart "giraf-publikummet" udgør den største del, og netop derfor bliver de tilgodeset.

Under lanceringen af SBIT touren udtalte Steve jo ideén med at spille hele AMOLAD "could be hard on the fans" og derfor føler de nu de skylder fansene noget. De fleste "nørdede" fans var jo netop glad for dette stunt, så jeg tror ikke det er os mr. harris har i tankerne her. Heller ikke her.
25-10-2007 21:31
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Jeg er meget enig i den betragtning, at konceptet tilter, hvis Steve og resten af bandet (men er det ikke primært ham?) vælger at spille for mange numre fra før Powerslave. og spiller de et nummer som FOTD...jamen, glem det! Sker det, går ikke alene dette koncept op i limningen, men AMOLAD-konceptet vil også få nogle skrammer, hvis Maiden skal ud på landevejen og "lappe på" beslutningen om at spille hele AMOLAD.

Nu skal de sgu stå ved det! Ellers blir det bare endnu en Gimme Ed-tour...og det er sgu den ringeste de har lavet de senere år.

Når jeg ikke tror på, at vi får NOTB-tingene...så meget... er det fordi de bl.a på Donington alligevel ikke kunne lade være med at "hylde den plade". "A matter of the beast" -bah!

Jeg mener først fik vi Gimme Ed med en del gammelt materiale...og meget afprøvet (NOTB; RTTH, 2MtM osv), så kom Dance of Death touren (stadig med en masse klassisk materiale), så kom early Years pt 1, men der havde det gamle stads sin berettigelse. Så AMOLAD -endelig noget nyt. F.eks. ingen NOTB. men så Donington...tilbage i den gamle gænge (og vi fik ikke engang Prisoner!). Så hvis de endnu engang skal hive bag-bag-bagkataloget frem, så er det øv.

Jannick har sagt at de (han) ikke gider være et cabaret-band. Lyt nu til ham for fanden!
25-10-2007 23:10
Greven

Debat: 365 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 04-07-2005

Jeg håber inderligt du har ret mht notb materialet, Jones - det ville også virke logisk som du skriver.

Dit spørgsmål omkring hvem der bestemmer setlisten i sidste ende, har jeg tit spekuleret over. Jeg tror også Harris der diktirerer det meste.

Men hvad med Rod. Hvor meget har han og sige ?? Mener Ole (correct me if Im wrong) en stille aften i Nyhavn sagde det var Rod der stod bag hele ideén omkring early days og måske også havde stor indflydelse på setlisten

26-10-2007 09:35
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Ja, hvor meget Rod bestemmer er et godt spørgsmål. Jeg tror ikke man skal underkende hans indflydelse, men ligefrem setlisen?

På den anden side, han er absolut en ferm business-mand, og han holder eddermame gryden godt i kog.

(jeg tror iøvrigt han var en væsentlig årsag til at Blaze fik sparket. Omend ikke direkte årsag, så indirekte, idet han formidlede kontakt imellem Bruce og Steve igen. Nå, det var et sidespring)
26-10-2007 15:24
Great Dane

Debat: 1087 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 05-03-2004

Konceptet holder kun 100% hvis de udelukkende holder sig til materialet fra de tre pågældende albums. Og hvorfor skulle det ikke kunne lade sig gøre? De albums indeholder tilsammen så mange hits og essentielle sange at de i min bog hver især fortjener mindst ligeså meget opmærksomhed og hyldest som NOTB. Maiden har vel aldrig været større og bedre end de var i netop den periode (måske lige bortset fra nu) så Steve, hvorfor ikke bare sige ”fuck alt hvad vi ellers har lavet, nu tager vi fandeme røven på dem” og så giver os hvad vi har krav på.
26-10-2007 16:24
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Great Dane; hvor ville jeg ønske du fik ret! For du HAR ret!
26-10-2007 18:04
Adrian Smith

Debat: 558 indlæg
Fortolkeren: 8 indlæg
Medlem siden: 14-01-2005

Det kan godt være det er mig der er lidt dum, men øhh... Jones, hvad er det caparet band?
26-10-2007 21:37
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Ja, hvad fanden er et cabaret-band, haha. Godt spørgsmål...ikke noget positivt. I denne forbindelse forstår jeg det som et band, der udelukkende rejser rundt og spiller de samme sange og viser de samme tricks. Ingen fornyelse.
27-10-2007 17:41
Greven

Debat: 365 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 04-07-2005

Jeg kon til at tænke om Rod i virkligheden har røbbet hele setlisten, og på den måde "sikret" at folk kan regne med kun at høre klassikere. Så får jeg den til at se sådan her ud: (i historisk rækkefølge):

Iron Maiden
Run to the hils
Hallowed be thy name
Revelations
The trooper

Alle sange fra Part 1 perioden, og som blev spillet under part 1 touren. Totalt uaceptabel med denne gentagelse

Aces high (kommer nok som åbner, fedt nok)
23:58 (spillet til hudløshed, men ok)
Powerslave (fedt fedt, den har jeg savnet)
Rotam (fedt fedt, den har jeg savnet endnu mere)

Wasted years (tja ok nummer, men mange andre fra SIT der er langt federe)
Heaven cant wait (hvis mest pga ooh sektionen, dårlig valg med tanke på de andre perler)

Can I with madness (hvad har jeg gjort jer ???)
Clairvoyant (Har vist aftjent sin værnepligt)

Fear of dark
Afraid to shoot stranger

øhh 1992 materiale - hvad sker der ??

dvs kun halvdelen af sangen er fra den periode vi troede early days part ll omfattede.

Ingen ved selvfølgelig om dette bliver setlsiten, men jeg nu mere jeg tænker over det jo mere nervøs bliver jeg for at vi bliver spist af med overfølgende.

Ser man på live after death skivens 12 første numre er 9 af dem repræsenteret på denne setliste. Denne "gentagelse" synes jeg ikke virker usandsynlig, når man tænke på at hele setup'et vil læne sig meget op af world slavery tour.

Hvis dette er tilfældet må jeg ændre i min vurdering af hvem der skal bestemme, for så er de tilsyneladende ikke myndige til at træffe sådanne beslutninger, og så må pappa greve træde til...


28-10-2007 09:27
28-10-2007 09:44
Alucard

Debat: 1202 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 05-08-2004

Quote: Greven
Jeg kon til at tænke om Rod i virkligheden har røbbet hele setlisten, og på den måde "sikret" at folk kan regne med kun at høre klassikere. Så får jeg den til at se sådan her ud: (i historisk rækkefølge): Iron Maiden Run to the hils Hallowed be thy name Revelations The trooper Alle sange fra Part 1 perioden, og som blev spillet under part 1 touren. Totalt uaceptabel med denne gentagelse Aces high (kommer nok som åbner, fedt nok) 23:58 (spillet til hudløshed, men ok) Powerslave (fedt fedt, den har jeg savnet) Rotam (fedt fedt, den har jeg savnet endnu mere) Wasted years (tja ok nummer, men mange andre fra SIT der er langt federe) Heaven cant wait (hvis mest pga ooh sektionen, dårlig valg med tanke på de andre perler) Can I with madness (hvad har jeg gjort jer ???) Clairvoyant (Har vist aftjent sin værnepligt) Fear of dark Afraid to shoot stranger øhh 1992 materiale - hvad sker der ?? dvs kun halvdelen af sangen er fra den periode vi troede early days part ll omfattede. Ingen ved selvfølgelig om dette bliver setlsiten, men jeg nu mere jeg tænker over det jo mere nervøs bliver jeg for at vi bliver spist af med overfølgende. Ser man på live after death skivens 12 første numre er 9 af dem repræsenteret på denne setliste. Denne "gentagelse" synes jeg ikke virker usandsynlig, når man tænke på at hele setup'et vil læne sig meget op af world slavery tour. Hvis dette er tilfældet må jeg ændre i min vurdering af hvem der skal bestemme, for så er de tilsyneladende ikke myndige til at træffe sådanne beslutninger, og så må pappa greve træde til...

Du har lige glemt The Clairvoyant og Can I Play With Madness
28-10-2007 09:33
Greven

Debat: 365 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 04-07-2005

Jeg kom til at trykke ok inden indlægget var fædigt, og kan se du lige kom ind i mellem, alucard
28-10-2007 09:47
Alucard

Debat: 1202 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 05-08-2004

Jeg tror ikke Fear of The Dark vil blive spillet eftersom han skriver NO FEAR, og jeg tror at det er et rent tilfælde at ordet "shoot" er kommet med.
På Somewhere back in time tour plakaten er der også kun albums fra Iron Maiden - Seventh son skrevet på.
28-10-2007 10:02
Greven

Debat: 365 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 04-07-2005

Måske to shoot er lidt for søgt fra min side af. Men Fear of the dark tror jeg sagtens de kunne på at spille. Sidste tour var også lanceret som en hyldest til tnotb 25 års jubilæum, og den eneste rigitge tilføjelse var Cotd. Hvor var 22 acacia og prisoner ? her holdt "reklamen" i hvert fald ikke

Fear of the dark er efterhånden blevet deres varemærke med sing along introén, og jeg tror sagtens den kunne blive puttet ind som den "store finale" til sidst. Bruce udtalte i et interview at det primært bliver sange fra 84-88 + sange de "bare måtte spillle" og måske fear of the dark er ind af dem. Det vil ikke give mening i forhold til posteren, som du skriver, men med Maiden er jeg ikke sikker på det er nogen garanti.

Setlisten ville i øvrigt tage 91 min og spille i ren "musiktid"
28-10-2007 10:46
Great Dane

Debat: 1087 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 05-03-2004

Jeg håber du tager grueligt fejl Christian. Den liste du/Rod præsenterer er jo nærmest lig med mit mareridts scenarie - når nu mine forventninger ift at høre noget nyt nu er så høje. Måske en overdrivelse at kalde det et mareridt, for uanset hvad Maiden spiller ender det jo med en fest alligevel. Men nej, jeg gider fandeme ikke at høre 2mins, hbtn, notb, trooper og alle de andre eftehånden tyndslidte klassikere. The early days var så gennemført, og selvom et par favoritter blev udeladt så fik vi alligevel en masse sange som vi har sukket efter at få lov at høre live i umindelige tider. Hold jer nu til jeres eget geniale koncept, drenge - der skal nok blive udsolgt til alle jeres koncerter, and that's a promise......
28-10-2007 13:38
28-10-2007 13:39
Onkel Løg
Debat: 1084 indlæg
Fortolkeren: 2 indlæg
Medlem siden: 26-08-2001

Jeg så MEGET gerne, at setlisten udelukkende var centreret om Powerslave, SiT og 7th Son..., men jeg tror sgu bare ikke rigtig på det. LAD hører trods alt ind under samme periode, og de ville sgu miste for mange crowdpleasere (Trooper, NotB m.fl.) ved at sylte den.
Desuden har de kun skrevet én virkelig liveklassiker siden den periode, FotD. Og at integrere den i sættet ville ikke kun betyde at modsætte sig konceptet fundamentalt, - sættet ville osse blive langt sværere at skrive.
De kan sagtens klare sig uden den ene slager, men at negligere The Trooper, Notb, Iron Maiden osv. ville ganske enkelt ikke være at tilgodese det hersens "giraf-publikum" tilstrækkeligt. (Fedt ord forresten..) AMoLaD-sættet var et farligt stunt at køre, så jeg tror ikke de kommer til at gøre noget lignende igen. - Medmindre de da ligefrem laver en ENDNU bedre studieplade næste gang...
28-10-2007 14:05

Gå til toppen af siden

Tilbage til emneoversigten

Hvis du er logget ind kan du tilføje svar til denne debat