rss feed

Debatforum

Tilbage til emneoversigten

Gå til bunden af siden

Hjælp til den ultimative mp3-koncert

Skrevet af Indlæg
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Okay nu.
Ikke mere pis.
Nu skal seriøsiteten på banen.

Jeg har lagt alle (stort set) mine live-ting ind på min telefon. Jeg skal have folket her på forummet til at hjælpe mig med at sammensætte den ultimative setliste.
Det skal ikke være rækkefølgen der skal være i højsædet -jeg kører somregel på random alligevel.

Men problemet er jo, at der jeg har 6 udgaver af Trooper, 7-8 af IM, 6 wratchchild osv osv. I skal hjælpe mig med hvilken en af udgaverne der skal på LISTEN!

Jeg har følgende optagelser lagt ind, det er dem der vælges imellem. Nogle giver sig selv, da jeg f.eks. kun har en liveudgave af ROTAM. For at gøre det en lille bitte smule lettere er det udelukkende optagelser med Bruce bag mikrofonen, der kan medregnes.
Som sagt (Kronologisk):

Eddies Archive disc 2-3-4
(Reading 82, Hammersmith, Donington 88)

Live After Death

A Real Live Dead One (Jeg har godt nok ikke lagt Donington 92 ind, men det kan jeg gøre...)

Rock in Rio

Roskilde 00 (Bootleg)

Roskilde 03 (Bootleg)

Death On the Road.

(jeg ved det..der mangler optagelser fra både 90/91 og især 86...og Ullevi er der heller ikke. Men sådan blir det)

Jeg åbner for debat vedrørende de numre jeg har flere udgaver af.

Okay. 'ere we go.....
19-10-2007 21:32
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

jeg kører det alfabetisk... et par stykker ad gangen.

Afraid to shoot strangers

BNW

Children of the Damned

og den svære:

FOTD

Sæt igang!
19-10-2007 21:35
19-10-2007 21:35
Ole Foget

Administrator
Debat: 6059 indlæg
Fortolkeren: 2 indlæg
Medlem siden: 13-02-2002

uhh... Fedt projekt! Jeg skal nok komme med et lang og seriøst indlæg senere
20-10-2007 09:54
Greven

Debat: 365 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 04-07-2005

Hey Jones

Ganske fornuftigt med en sammelligning af de enkelte liveversioner. For mit vedkommende vil den dog nok følge min generelle vudering af kvalitieten liveskiverne.

Dem ranker jeg sådan her (hvor jeg ser lidt væk fra setlister)

1. live after death
2. rock in rio
3. maiden england
4. death on the road
5. beast over hammersmith
6. bbc archives (set over et)
7. roskilde 2003
8. live at donnington
9. a real live dead one

min vurdering af de enkelte skæringer vil nok følge den liste (måske med enkelte undtagelser), sådan at hvis nummer er på live after death er det den version der en fedeste, og er den ikke det "går sangen" videre til rock in rio osv.

Det det er afgørende for mig omkring liveskiver
er først og fremmest lydkvaliteten. Men også lyden/responsen for publikum er vigtigt. Jeg får f. eks. tårer i øjnene hver gang ser blood brothers fra rock in rio dvd'en hvor Bruce siger "had an idea.. oh dear ! try this" hvorefter 250.000 mennesker klapper synkront.

Lige netop publikumsinteraktionen er mit eneste kritikpunkt på live after death. Når publikum f. eks. skal synge midnight.... i 2mtm fornemmer jeg kun en svag piften/fløjten. Det er noget federe under de nyere skiver hvor man tidligt kan høre opbakningen for publikum.

Endeligt synes også Bruces oplæg til sangene er en vigtigt del af liveskiverne - ok manden fyrer måske nogen gange lige meget galde af, men sådan er virkligheden jo. Det har derfor altid irriteret mig at hans rants er mixet ud på dotr - jeg mister her fornemmelsen af sammenhængen og helhedsindtrykket af koncerten.

ps. Er afraid to shoot strangers i øvrigt kun ikke på donni 92 af dem du har nævnt

EDIT: den er selvfølgelig også på dead/live on - slut med morgen guldbajerne for mig...
20-10-2007 10:16
20-10-2007 10:27
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Først: jeg er enige med Jer begge
-->Ole: Ja, det ER et fedt projekt
Glæder mig til at høre dine guldkorn i henover de næste par dage(!)

-->Greven: Din defintion af gode liveoptagelser tilslutter jeg mig 666%. De faktorer du har i spil er alle meget gyldige; publikum, Bruce's oplæg, klap, råb og oo-ohhh-oooh-sekvenser.
Du lister også din prioritering af live-pladerne op, og som sådan er jeg heller ikke uenig i denne.
Men, gamle jas, så let slipper du sgu ikke!!!

F.eks.: Har jeg bestemt mig for udgaven af FOTD fra Roskilde 03. Og den plade ligger jo rimelig langt nede på listen.
Hvorfor? Jo, publikumskoret er på fra første taktslag! Og jeg mener FØRSTE taktslag!
Jeg kan huske Jungersen i BT roste bandets Rio-skive og især fremhævede FOTD, men jeg håber han siden har haft mulighed for at høre både Roskilde 00 og 03 og såmænd også Death on the Road-udgaven for de er alle tre stærkere. Rio-udgaven er skamklippet!!!
At Bruce i min yndlingsudgave fra festivalen i 2003 lige synger "Roskilde in the dark" i starten er selvfølgelig et billigt kneb, men damn, det er sådan nogle tricks, den mand mestrer til det perfekte. Hvilket brøl, der kommer fra masserne!
Jeg vil indskyde, at tyskerne gør det godt på DOTR, men patriotismen og nostalgien over selv at have været tilstede gør udslaget i dette tilfælde.

Et andet eksempel: The Trooper. Den var sgu svær! Men jeg har valgt den fra Rio. Den er mega potent, hvorimod den fremstår lidt fesen på LAD (Blasfemi?!), og lidt jappet på Roskilde 03.

Faktisk har jeg i løbet af dagen måtte sande, at LAD har tabt lidt terræn. Bevares, jeg vil stadig rate den som den væsentligste IM-live plade og måske rockhistoriens bedste (hehe, man er vel fan), men de sidste års bedrifter live har fanneme haft nosser! Wratchchild er til gengæld superfrisk på LAD, og den ville jeg nok umiddelbart vælge af de versioner jeg har. Nok også Children og the Damned. Men igen: hør RTTH fra Long Beach og hør den samme sang fra Rio! (Men endelig ikke fra Donington 92 eller a LIveDead One, for der gider Bruce ingenting, og det mærkes...) jeg synes den holder bedst i Sydamerika.

Og så er der vel ingen tvivl om BYDTTS, vel? Det over halve minuts ooooh Bruce laver i Roskilde 03 overgår alle, og jeg skriver ALLE andre. Selv den relativt gode fra Island (Finland?) der er at finde på A real Live one

Hvad synes I? F.eks. om Trooper og RTTH...og for den sags skyld også om FOTD? Tja, det hele?

ps: jeg kan jo godt se at det er en skammelig mangel i min opdragelse, at jeg ikke ligger inde med Maiden England! Måske nogle ku...?
20-10-2007 18:18
20-10-2007 18:20
Greven

Debat: 365 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 04-07-2005

Du er en hård chef, jones - men nok ikke helt unfair alligevel...

Jeg kan så vidt godt følge dig i at LAD har måske en lidt fesen/tilbagetrukken lyd - tilgengæld har den ,i min bog, det mest rolige og afbalancerede lydbillede i forhold til de andre liveskiver.

Jeg er helt enig med dig i at fear of dark introen på rosk03 er uovertruffen, og "Roskilde in the dark" får det hele til at rejse sig på mig (inkl. den blåpandede) - men men men når den går i gang taber den terræn. Trommerne er ikke så fremtrædne som på rock in rio og jeg fornemmer en noget urolig lyd resten af sangen. Ikke at den dårlig, men jeg synes den er hørt bedre og mere harmonisk.

Lidt sjovt det du siger om BYDTTS. Jeg har det stik modsat. Det lange holden vejret stunt fra Bruce´s er sgu lidt for meget "Holger fælles-sanger" for mig. Og igen synes jeg slet ikke sangen ruler naturligt derud af når den går rigtig igang.

Men ellers er jeg meget enig med dig et langt stykke af vejen, og så jeg synes i øvrigt du skulle dig selv maiden england i oktober-gave
20-10-2007 20:39
Goofy

Debat: 343 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-12-2010

Super interessant diskussion du har startet, Jones !

Det er skønt når ægte fans kan analysere forskellige sange ned i dybden.

Lad mig allerførst slå fast at Live after Death er min favorit skarpt efterfulgt af Rock in Rio. Lyden er mere detaljeret på LAD. Man hører hvert instrument meget tydeligt. Ægte live lyd. Mange andre nye live albums lyder næsten som studieversioner. Og publikumsinteraktionen er tit kunstigt skruet op.

A Real Dead One er den svageste liveudgivelse fra vores helte, selvom jeg er helt vild med Where Eagles Dare p.g.a. den fede guitarlyd. Mere rå end i studieversionen.

Jeg er uenig med dig m.h.t. Run to the Hills. LAD versionen er bedst. Adrian Smiths galoperende guitar er fuldstændig forrygende (på med hovedtelefonen og lyt i højre øre !).

The Trooper er svær. Godt oplæg fra Bruce i Rio og nok også mere kraftfuld end på LAD. Men igen: den gamle lyd slår den nye.

Wrathchild er fremragende på LAD. Nogle af rockhistoriens bedste guitarriffs går klokkeklart ind i øregangen (ren englelyd).

FOTD er guddommelig fra Rio. En sensation hvis den nogensinde bliver overgået ! Gåsehud !
21-10-2007 00:25
21-10-2007 00:27
Gemini

Debat: 552 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 07-12-2006

Kjempebra diskusjon dette her.

La meg også først si at LAD er min favoritt når det gjelder liveopptak. Og spesiellt Flight of Icarus som har fått et helt nytt liv på denne cd.

RIR gir meg fortsatt gåsehud og første gang jeg hørte the trooper og en kvart million mennesker kore måtte jeg felle en tåre.

Fear of the dark er etter min mening best på DOTR, mens alle som var med til Milano nok husker dag 2 som det mektigste koret noengang

The Prisoner på beast over hammersmith er med på min drømmekonsert

Different world på settet som kom sist jul er med (selv om vi efterhånden har hørt den live mange ganger hører jeg den gjerne mere)

Brave new world ja, fantastisk låt. RIR versjonen fra meg. Vet ikke hvorfor men stemningen der gir meg mye.

Children of the damned. LAD-versjonen gir meg gåsehud stadig vekk. Mye pga av Nicko`s arbeid bak tubene.

Nok for denne gang, må ha mat, men kommer til å følge med på debatten fremover. Håper dere forstår hva jeg skriver da, ellers må jeg nok gå over til engelsk
21-10-2007 14:06
Greven

Debat: 365 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 04-07-2005

Quote: Gemini
Kjempebra diskusjon dette her. La meg også først si at LAD er min favoritt når det gjelder liveopptak. Og spesiellt Flight of Icarus som har fått et helt nytt liv på denne cd. RIR gir meg fortsatt gåsehud og første gang jeg hørte the trooper og en kvart million mennesker kore måtte jeg felle en tåre. Fear of the dark er etter min mening best på DOTR, mens alle som var med til Milano nok husker dag 2 som det mektigste koret noengang The Prisoner på beast over hammersmith er med på min drømmekonsert Different world på settet som kom sist jul er med (selv om vi efterhånden har hørt den live mange ganger hører jeg den gjerne mere) Brave new world ja, fantastisk låt. RIR versjonen fra meg. Vet ikke hvorfor men stemningen der gir meg mye. Children of the damned. LAD-versjonen gir meg gåsehud stadig vekk. Mye pga av Nicko`s arbeid bak tubene. Nok for denne gang, må ha mat, men kommer til å følge med på debatten fremover. Håper dere forstår hva jeg skriver da, ellers må jeg nok gå over til engelsk ;)



Personligt har jeg ingen problemer med at forstå dit norske (har godt nok også en norsk kæreste) men for min skyld kan du roligt fortsætte på dit modersmål.

Synes i øvrigt det er kanon at du skriver herinde og giver det et internationalt præg

Nå tilbage til lydstudioet - Alle liveskiver er ved at blive gennemlyttet....
21-10-2007 14:23
Gemini

Debat: 552 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 07-12-2006

Quote: Greven
Personligt har jeg ingen problemer med at forstå dit norske (har godt nok også en norsk kæreste) men for min skyld kan du roligt fortsætte på dit modersmål. Synes i øvrigt det er kanon at du skriver herinde og giver det et internationalt præg §m§ Nå tilbage til lydstudioet - Alle liveskiver er ved at blive gennemlyttet....


Det var hyggelig. Takk for det Greven
Hyggelig Jones. Takk for det.
21-10-2007 15:09
21-10-2007 22:30
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Ditto her. Jeg hænger på, Norge!

og jeg lytter også rigtig rigtig godt efter i disse dage. Det forpligter jo len del, når man kaster smuds og skepsis efter LAD, hehe.

Vil lige her tilføje til Goofy (og velkommen til iøvrigt!); jeg synes ikke LAD -sine kvaliteter ellers!- kan siges at have en "ægte" live lyd. Den er godt poleret, hvis du spø'r undertegnede.

Til Greven: dine indvendinger omkring FOTD og BYDTTS på Roskilde 03 får mig til at huske noget fra netop den koncert: at Bruce var i topform...og bandet som sådan ikke helt matchede hans energi-niveau. Heldigvis ikke noget der har været symptomatisk siden!
21-10-2007 19:49
21-10-2007 19:53
Great Dane

Debat: 1087 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 05-03-2004

Seriøst projekt, men ikke et jeg kan bidrage til. Jeg vil helst høre live skiverne hver for sig, netop for at få den specielle live følelse. Bl.a. derfor hører jeg sjældent live/dead fordi den er sammensat af forskellige shows og tydeligt bærer præg af det. Jeg har selvfølgelig favorit optagelser og stiller de samme kriterier som jer andre. Dog vil jeg sige at tid og lokation også spiller en stor rolle hvilket betyder at jeg af og til hellere vil høre "Prowler" i en voldsomt mudret udgave fra Ruskin Arms i '79 end en ny knivskarp udgave fra Ullevi i 2005. Hver ting til sin tid afhængigt af humøret.......Også når det gælder dine udvalgte optagelser. og lur mig om du ikke selv vil have hang til andre udgaver af dine udvalgte optagelser når du har hørt din endelige compilation 3-4 gange.
22-10-2007 21:55
ChrisMaiden

Debat: 1356 indlæg
Fortolkeren: 6 indlæg
Medlem siden: 14-11-2005

Lige et spørgsmål.. Hvor får jeg fat i disse gamle bootlegs..? Fra 79 - 88 og fra 92 - 98... Kan ikke finde dem overhovedet... Nogen der kan hjælpe en lille smule
22-10-2007 22:16
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Quote: Great Dane
Seriøst projekt, men ikke et jeg kan bidrage til. Jeg vil helst høre live skiverne hver for sig, netop for at få den specielle live følelse. Bl.a. derfor hører jeg sjældent live/dead fordi den er sammensat af forskellige shows og tydeligt bærer præg af det. Jeg har selvfølgelig favorit optagelser og stiller de samme kriterier som jer andre. Dog vil jeg sige at tid og lokation også spiller en stor rolle hvilket betyder at jeg af og til hellere vil høre "Prowler" i en voldsomt mudret udgave fra Ruskin Arms i '79 end en ny knivskarp udgave fra Ullevi i 2005. Hver ting til sin tid afhængigt af humøret.......Også når det gælder dine udvalgte optagelser. og lur mig om du ikke selv vil have hang til andre udgaver af dine udvalgte optagelser når du har hørt din endelige compilation 3-4 gange.



Altså..jo...og selvfølgelig....du har ret. Men ideen med en compilation i telefonen er jo også bare en fed undskyldning for at snakke om noget af det vigtige her i livet
Jeg lover dig, GD; det ender garanteret IKKE med en liste over numre jeg synes udgør den ultimative koncert...men jeg dør i forsøget.

A.p.p. "mudrede udgaver": det bringer mig frem til et nummer jeg tror jeg har allerflest udgaver af live, nemlig "Iron Maiden". Et nummer jeg har megasvært ved at pege på i en liveindspilning som "den bedste". Jeg vil for det første sige, at jeg er superimponeret over hvor afsindig slidstærkt det nummer er. Det har måske aldrig været min over-favorit, men det har heller aldrig i mine ører og i min bog været et dårligt nummer, eller et der bare skulle overstås...ever! Og det er sgudda meget godt gået af en gammel sag tilbage fra slut70'erne, som er spillet SÅ meget live!

Nummeret har efter min ydmyge mening også vokset sig større og mere råt med årene. Især husker jeg det spillet i en møgbeskidt og punk-rå udgave på Roskilde 03, hvilket jeg desværre ikke synes er fanget så godt på den optagelse jeg ligger inde med.

Men det er som om "Iron Maiden", ligesom toturinstrumentet det er opkaldt efter, stadig er knivskarpt og dødsensfarligt nedenunder blod- og hårresterne, under rusten, stanken og skidtet. Det må være et godt billede på netop dét nummer.

Hvor er det bedst? På de fleste. Men allerbedst når man står gennemsvedt, gennemmoshet, øl- og svedstinkende og Bruce peger ned på én (rammer han også altid Jer?) "I want you, and you...and you at the back there!" og Eddie dingler i nogle stålwirer og Steve skyder på alt med bassen og hele lortet bare koger, jamen, det er sgudda stort....og måske umuligt at indfange på plade?

Men vil nogen forsøge med et bud?
22-10-2007 23:32
22-10-2007 23:34
Greven

Debat: 365 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 04-07-2005

Quote: Jones
Altså..jo...og selvfølgelig....du har ret. Men ideen med en compilation i telefonen er jo også bare en fed undskyldning for at snakke om noget af det vigtige her i livet :D Jeg lover dig, GD; det ender garanteret IKKE med en liste over numre jeg synes udgør den ultimative koncert...men jeg dør i forsøget. A.p.p. "mudrede udgaver": det bringer mig frem til et nummer jeg tror jeg har allerflest udgaver af live, nemlig "Iron Maiden". Et nummer jeg har megasvært ved at pege på i en liveindspilning som "den bedste". Jeg vil for det første sige, at jeg er superimponeret over hvor afsindig slidstærkt det nummer er. Det har måske aldrig været min over-favorit, men det har heller aldrig i mine ører og i min bog været et dårligt nummer, eller et der bare skulle overstås...ever! Og det er sgudda meget godt gået af en gammel sag tilbage fra slut70'erne, som er spillet SÅ meget live! Nummeret har efter min ydmyge mening også vokset sig større og mere råt med årene. Især husker jeg det spillet i en møgbeskidt og punk-rå udgave på Roskilde 03, hvilket jeg desværre ikke synes er fanget så godt på den optagelse jeg ligger inde med. Men det er som om "Iron Maiden", ligesom toturinstrumentet det er opkaldt efter, stadig er knivskarpt og dødsensfarligt nedenunder blod- og hårresterne, under rusten, stanken og skidtet. Det må være et godt billede på netop dét nummer. Hvor er det bedst? På de fleste. Men allerbedst når man står gennemsvedt, gennemmoshet, øl- og svedstinkende og Bruce peger ned på én (rammer han også altid Jer?) "I want you, and you...and you at the back there!" og Eddie dingler i nogle stålwirer og Steve skyder på alt med bassen og hele lortet bare koger, jamen, det er sgudda stort....og måske umuligt at indfange på plade? Men vil nogen forsøge med et bud?



Først må sige at din live-beskrivelse af Iron Maiden nummeret er genial - lækre minder du frembragte der. Takker og nejer

Som jeg tidlgere skrev har lidt svært ved at differentiere de enkelte sange i forhold til mit helhedsindtryk af livealbummne, men hvis vi tager fat på Iron Maiden nummeret vil jeg vurdere det nogenlunde sådan her:

Beast Over Hammersmith:
Ok lyd, Især bassen står stærkt i denne version (måske den bedste jeg har hørt), tilgengæld kan man godt høre at Bruce´s stemme ikke er færdigudviklet - det har måske også sin charme, men den lyder lidt vag i det

Live at Donnington:
Her er god opbakning fra publikum, men lyden er som på hele albummet utrolig urolig, underlige flade bas og trommer.

Death on road:
God Guitarlyd, basen er ok, men når dog ikke Hammersmith nivaeuet. Tilgengæld er Bruce noget slidt og høre på, (pga sygdom ??) og det trækker ned

Live after Death:
Igen må jeg sige perfekt balance mellem guitar, bass og trommer. Ja lyden er poleret og ikke ægte, men for helvede det er dejligt at høre på. Og så indeholder sangen selvfølgelig det for mig mest legedariske råb for Bruce:

SCREAM FOR ME LONG BEACH

Det kan næppe overgås (måske hvis han råbte scream for me, Christian Dahl)

Rock in Rio:
Bedste publikumsopbakning, god lyd, men Bruces stemmer falder lidt ud og virker ikke så klar. Stundet med jomfruerne i mellemspilet synes jeg ikke helt fungerer (i hvertfald ikke når jeg ser det på dvd'en)

Så min vinder er (ikke overraskende)

Long Beach versionen
23-10-2007 12:46
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

"Scream for me Christian Dahl!"

HAAHAA! Stort!!

Jeg ville brøle til min hals blødte og min drøbel endte backstage.

Jeg tror jeg er enig med dig...og de der tøser i Wicker-Eddie...naaah, de holder ikke...for meget tøj?
23-10-2007 20:11
Gemini

Debat: 552 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 07-12-2006

Quote: Jones
"Scream for me Christian Dahl!" §m§ HAAHAA! Stort!! Jeg ville brøle til min hals blødte og min drøbel endte backstage. Jeg tror jeg er enig med dig...og de der tøser i Wicker-Eddie...naaah, de holder ikke...for meget tøj? :D


Haha, de holder nok godt i en annen sammenheng men det kan da umulig være nødvendig med alt det tøy på i Rio??
24-10-2007 09:15
Goofy

Debat: 343 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-12-2010

Hej Jones !

Hvor langt er du kommet med din mp3 koncert ? Hvilken HBTN version har du f.eks. valgt ?

Hvad siger du til Adrian's galopguitar i LAD versionen af RTTH ?

(I øvrigt tak for velkomsten !)

27-10-2007 23:07
27-10-2007 23:11
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Tja, hvor langt er jeg kommet...

jeg har i hvert fald hørt maiden live i alle mulige afskygninger lige siden jeg lancerede tråden for små to uger siden.

Og det er jo ikke værst.

Jeg har gen-opdaget nogle numre og fået nyt syn på andre. Jeg lagde jo hårdt ud med at være lidt flabet i forhold til LAD. jeg må sige at den stadig er nummer 1. Sådan er det bare. Den holder stadig!

Jeg har tænkt meget over (ja, nogle tæller får, jeg laver små mærkelige lister over f.eks. Maiden-skiver) bl.a. den liste som Greven er kommet op med tidligt i tråden, og jeg har ihvertfald fået øje på, hvor lidt jeg bryder mig om DOTR. Prøvede at gense den på DVD, men kom til at kede mig. Til gengæld har RIO fået seriøs rotation. På trods af koncertens størrelse har den meget mere nerve end den efterfølgende Dance of Death-tour. En del skyldes den alt for ringe setliste. No More Lies og Journeyman er fede numre live. Paschendale også og titelnummeret. Jeg er kørt gevaldig træt i Rainmaker, som nok er catchy, men også lidt ligegyldig, og live fremstår den i optagelsen fra Tyskland som jappet og uden fokus. De små lydbidder (før DOD, Paschendale og Rainmaker) spiller ikke max. mest berettigelse er der til bulder og brag og missil-hyl-sekvensen ved starten af Paschendale (hvem sagde One?) til gengæld tapper det totalt energi fra koncerten som hele, at der skal speakes før DoD og laves regnvejr før Rainmaker.

Ligeledes har de sidste dages mp3 på random aflytning understreget en pointe Great Dane fremhævede, og som jeg egentlig var helt klar over, nemlig den, at koncerterne skal høres sammenhængende. Hver for sig.

HVIS jeg skulle vælge en Hallowed be Thy Name lige nu, idag... så skal vi sgu nok en tur tilbage til Long Beach, California. Som Bruce selv har sagt om at synge nummeret omkring den tid (og den må siges at have fået et los i røven tempomæssigt live), så var det tæt på at han havde bidt tungen af sig selv, efter introen. Så stærkt går det. Så godt er det. Guitarerne lyner og selvom sangen handler om en mand, der skal hænges, er nummeret som en skarpretterøkse.
Så det.....
30-10-2007 21:28

Gå til toppen af siden

Tilbage til emneoversigten

Hvis du er logget ind kan du tilføje svar til denne debat