rss feed

Debatforum

Tilbage til emneoversigten

Gå til bunden af siden

Smag og behag blandt Maiden-fans

Skrevet af Indlæg
Maiden Denmark
Debat: 4923 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-01-2000

Hej

Jeg er tit inde på den officielle Maiden-side (og det var faktisk dér, at jeg opdagede denne side i sidste uge), og det er både sjovt, irriterende og spændende at læse de forskellige indlæg i deres debatforum (alt efter, hvor intelligente de forskellige indlæg er, hvis I forstår, hvad jeg mener), og én ting er, at Maiden-fans har forskellig smag, for sådan er det med mange ting, men jeg undrer mig tit over, hvorfor mange fans bedst kan lide netop 'Somewhere in time' og 'Seventh son of a seventh son', for de er - som jeg ser det - noget af det mindst heavy, Maiden nogensinde har lavet, og de er MEGET præget af synthesyzer-guitarer (hvis det hedder dét på dansk).

Jeg er klart mere til stilen på specielt 'Peace of mind', hvor guitarerne og trommerne er lige på og hårde, vokalen er stærk, bassen er suveræn og melodierne er nogle af de bedste, Maiden nogensinde har fundet på.

Okay, jeg skal da indrømme, at det faktisk var 'Seventh son of a seventh son', der fik mig igang med at høre Maiden, men efter jeg har købt alle de forskellige albums, så er det klart den helt gamle stil, der tiltaler mig mest.

Så hvad er det med de to albums, som folk er så vilde med? Er det den lidt mere poppede eller polerede lyd eller synes folk bare, at melodierne er bedre?

Ja, jeg er bare nysgerrig.

Hilsen

Mugge
05-11-2003 01:34
Maiden Denmark
Debat: 4923 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-01-2000

Virkelig godt spørgsmål Mugge! SIM og SSOASS er faktisk nok de to Maiden albums jeg lytte mindst til. Mine favoritter er de første to og seneste to med Bruce - forskellige men alle fede på hver deres måde
05-11-2003 09:22
Maiden Denmark
Debat: 4923 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-01-2000

Mugge, vi er enige. Jeg er også mere til Peace of Mind end SIT og SSOASS. Der har været een afstemning om det bedste album på Maiden Denmark, og der kom POM før de to andre. Måske skulle vi have en ny afstemning?

Hvordan opdagede du Maiden Denmark på den officielle side? Var det igennem Maiden Central?
05-11-2003 09:48
Maiden Denmark
Debat: 4923 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-01-2000

Der er en "danish" tråd på BB, og vi linker hertil som åndsvage
05-11-2003 10:04
Maiden Denmark
Debat: 4923 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-01-2000

Godt spørgsmål… de gamle skiver har deres charme fordi de er rå og upolerede. Men jeg tror at skiver som SIT og SSOASS er lidt mere komplekse og til tider demi-progressive. Det er måske det element der giver dem et lille overtag. Min personlige mening? Jeg er klar SSOASS fan. melodierne soloerne opbygningen af sangene er for mig meget bedre end på feks. POM. men POm har jo også sin charme. Numre som Still Life og To Tame A Land. Numre man simpelthen hører for lidt. Men det er en svær en at svare på…
05-11-2003 15:26
Maiden Denmark
Debat: 4923 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-01-2000

Hej

Tak for jeres svar. Det er fedt at høre, hvad rigtige Maiden-fans mener.

Jeg er egentlig ikke så meget til afstemninger, for de viser ikke altid, hvorfor folk stemmer, som de gør. Jeg synes, at det er mere interessant at høre, hvad for nogle numre, der gør en given plade god og præcis, hvad det er for nogle momenter i de enkelte sange, der rykker mest hos folk.

Alle har selvfølgelig deres favoritsange, og selvom POM med dens numre ligger højt i mit hierarki, så synes jeg, at 'Phantom of the opera' er ét af de mest geniale numre, Maiden nogensinde har lavet. Og det skyldes selvfølgelig det lange stykke i midten af sangen, hvor melodien og dermed guitarerne når gennem så mange forskellige sekvenser, så man sidder og savler. Maiden fyrer stort set flere guitarriffs af i ét enkelt nummer end mange andre bands gør på en hel plade. Det er klasse.

Trommerne har altid været noget specielt i Maiden. Jeg tror ikke, at jeg kender nogen anden gruppe, der har formået at skabe så mange fede trommesekvenser i deres sange, som Maiden har. Tag f.eks. 'Running free', hvor trommerne (blandet godt og grundigt med guitar) i midten af sangen bare sabler derudaf. Det lyder for fedt. Eller 'Where eagles dare', hvor de bare pisker derudaf mellem Bruce' vokal.

Der blev skrevet rigtig meget om den nye plade inde i debatforumet på den officielle Maiden-side, allerede inden den blev udgivet, og dér var meget delte meninger, om hvor god den var. Uanset hvad, så havde jeg skyhøje forventninger, og jeg må sige, at de ikke rigtig blev indfriet, og jeg kan ikke undgå at se frem imod en ny plade og håbe på, at den måske bliver bedre.

'Rainmaker', 'No more lies og 'Dance of death' sad dér dog lige med det samme. Dé numre er geniale, men jeg kan ikke undgå at savne lidt mere opfindsomhed eller friskhed i resten af sangene.

Jeg har intet imod akustisk guitar, hvis den bliver brugt som i 'Prodigal son', hvor den er meget iørefaldende (den er markant i lydbilledet), men på 'Journeyman' kommer den jo slet ikke til sin ret, og jeg må sige, at hele nummeret ender med at blive ret så kedeligt, fordi sangen simpelthen mangler den dynamik og de temposkift, der gjorde 'Prodigal son' ganske suveræn.

Maiden kan ubetinget stadig rocke derudaf (selvom de er ved at være op i alderen) og de kan uden tvivl lægge mange af deres kolleger i nu-metal branchen i graven, inden disse når at fremstamme ord som 'hæderlighed', 'gode melodier' og 'hårdt arbejde', men jeg kan alligevel ikke undgå at savne de rigtig gode idéer og melodier på den nye plade.

Når det er sagt, så ved jeg også godt, at Maiden tager den tid, Maiden tager ... (jeg var 6-7 år om at kunne lide NPFTD, og nu synes jeg, at den er ret hæderlig).

Nå, jeg ville bare lige dele min mening med jer.

'No more lies' - mon MTV nogensinde lærer dét?!

Hilsen

Mugge
05-11-2003 21:10
Maiden Denmark
Debat: 4923 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-01-2000

Gode indlæg Mugge!

Jeg er stor tilhænger af SIT, men det er hovedsageligt pga. de suverent fede guitar soloer der er på pladen.

SSOASS er også fed, men har aldrig ligget højt på min liste over Maiden albums.

Det har derimod TNOTB og Killers, som jeg bare synes er 2 helt kanon albums!

Killers er fedt skruet sammen og har et godt gennemgående tema.

Men det er sgu svært... alle maiden plader er fede på hver sin måde, og jeg kan sagtens høre alle plader igennem fra den ene ende til den anden.

Da jeg var yngre læste jeg mange fantasi bøger og dertil var POM og LAD yndet bagrundsmusik.

Det bliver ikke til så mange "start til slut" gennemlytninger mere.
(Det var sgu lettere som teenager på sit værelse... uden kæreste hehe)

05-11-2003 21:35
Maiden Denmark
Debat: 4923 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-01-2000

Jeg synes bestemt ikke at vi gik let omkring afstemningerne dengang vi skulle finde den fedeste maiden sang. Det tog sgu lang, tid, og der var rigtig mange gode argumenter. man skulle lave en ny omgang, bare for at få alle de "nye" med. Og ikke mindst få nogle seriøse diskussioner i gang om SAMTLIGE maiden numre. Har vi i øvrigt diskuteret DOD ordenligt igennem?
05-11-2003 23:05
Maiden Denmark
Debat: 4923 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-01-2000

Hey Zayin og Ulrick

Jeg er ny i dette forum, så jeg aner ikke, hvad der er sket førhen, men det skulle da ikke undre mig, om der allerede har være flere afstemninger.

Dét med afstemninger skal man nok tage med et gran salt, for som du siger, Zayin, så har man forskellig opfattelse af Maiden-pladerne, alt efter hvornår man lytter til dem og alt efter hvilket humør man er i, når man lytter til dem. Så den ene dag kan den ene plade være bedre end den anden og omvendt dagen efter. Men uanset hvad, så undgår man selvfølgelig ikke at have nogle favoritter, og dér ligger plade 1-5 plus BNW øverst på min hitliste.

Men 'Killers' er en total fed plade. Jeg mindes, at den var svær at komme ind på, men da den først sad dér, så havde den faktisk et godt gennemgående tema. Lyden, guitarsoliene, bassen og trommerne er overlegne. Det hele fænger bare. Jeg elsker det ene instrumentalnummer, 'Genghis Khan'. Der er en god harmoni i nummeret, og dét gentagne break, der kommer lige før begge korte soli, er mesterligt lavet (jeg ved ikke, hvad man kalder det i musiksprog). Jeg kan normalt bedst lide de laaaange Maiden-sange, fordi guitarerne kan få lov til at folde sig ud, men 'Killers' er beviset på, at det godt kan lade sig gøre at lave en plade med korte, lige-i-fjæset numre. Der er ingen spildtid, og det hele er hammer melodiøst.

Hvis man absolut skal sammenligne de forskellige Maiden-plader (og det skal man jo), så synes jeg, at de var bedre til at få hver enkelt instrument helt frem i lydbilledet i de gode, gamle dage (ha ha, det lyder nok lidt åndssvagt), og måske er det bare min mening, men jeg synes, at instrumenterne er lidt mere (eller meget mere) sammenfaldende på de senere plader.

Ulrick, jeg ved ikke, hvor mange "nye", der er kommet til på det sidste hér i forumet (jeg er jo én af dem), men jeg er da frisk på lidt afstemninger, hvis det bliver underbygget med en masse gode argumenter. Jeg er sådan set ligeglad med de forskellige placeringer. Jeg er mest interesseret i folks meninger (det kan måske også hjælpe til, at jeg får et nyt syn på SIT).

Mht. DOD, så har jeg ingen anelse, om der har været nogle diskussioner. Men igen, det er spændende at høre, hvad folk mener. Personligt synes jeg bedre om BNW end om DOD, men det er fordi, jeg synes, at BNW har bedre melodier og er mere veloplagt. DOD er nok lidt mørk og dyster. Lidt "tungere" end Maiden før har været, og alligevel lyder et par af numrene også lidt for polerede og radiovenlige (Age of innocence og Journeyman).

Men tag ikke fejl. Jeg er stor Maiden-fan, og jeg vil forsvare dem til hver én tid, hvis MTV-wannabee's kommer med deres medløbermening. Ha ha.

I'm not a number, I'm a free man ...

Mugge
06-11-2003 01:57
Maiden Denmark
Debat: 4923 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-01-2000

Slap helt af, dine indlæg :O!!
06-11-2003 15:08
Maiden Denmark
Debat: 4923 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-01-2000

Hej Thomas

Det kan jeg ikke, når det handler om Maiden. Det er lige som med Charlotte (the harlot) - når hun først kommer igang, så stopper hun ikke. Men jeg gør det i det mindste ikke for pengene ... ha ha !!

Hilsen

Mugge
06-11-2003 15:44
Maiden Denmark
Debat: 4923 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-01-2000

Men pludselig har du opbrugt alt du ville sige
06-11-2003 16:34
Maiden Denmark
Debat: 4923 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-01-2000

Hej Thomas

Det kan du have ret i. Jeg er ikke så vant til at skrive i sådan nogle forums hér, så i starten skriver jeg selvfølgelig bare derudaf, men det finder nok sit naturlige leje hen ad vejen. Men når det så er sagt, så er jeg ikke en person, der formår at begrænse mig til et par linier ad gangen, uanset hvad jeg skriver (f.eks. mails med vennerne). Jeg skriver altid mangt og meget, og det vil sikkert også ske i dette forum engang imellem, men selvfølgelig kun, hvis jeg mærker en positiv respons, for ellers kan det selvfølgelig være lige meget. Jeg gider jo ikke at ligne en tåbelig spørge-Jørgen ...

Men jeg har mange meninger om musik, og det er klart et emne, jeg godt kan lide at diskutere med folk, uanset om det handler om Maiden eller andre grupper. Jeg ved ikke, om der er noget, der hedder retfærdighed i musik, men jeg synes, at der er visse personer eller grupper, der kommer for let til fadet og dermed en letkøbt berømmelse. Jeg kan godt lide, når musikere har noget at have det i, og jeg kan mærke, at de brænder for det, de laver, i stedet for bare at tænke i kommercielle baner.

"And I know of the pain that you feel the same as me" !!

Hilsen

Mugge
07-11-2003 01:52
Maiden Denmark
Debat: 4923 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 01-01-2000

Ingen kan betvivle Iron Maiden og gruppens musikalske kvaliteter.
De er alle sammen gode på deres instrumenter, men desværre blærer de sig ikke så meget mere som tidligere.
Er der ikke flere, der har bemærket, at Steve's bass ikke er så fremtrædende mere?? Før kørte han derud af og lavede nogle seje fill-in's. I dag følger han desværre mere slavisk musikken.
Steve Harris styrer stadig for vildt, men det er i sær på skiverne før NPFTD, at han udfoldede sig.

Nicko blærer sig mest og bedst på Piece of Mind(i sær Where Eagles Dare!!!). Siden er han trådt mere i baggrunden. Værst er det på Fear of the dark, hvor han holder for meget igen, og kun spiller det der mindst kræves...

Måske er det alderen, der trykker, hvem ved....

Bruce's stemme(sangteknisk) har aldrig overgået, hvad han præsterede på NOTB.

Kritikken er alene set ud fra, hvad de hver især bidrager med, og ikke ud fra, hvilke udgivelser jeg favoriserer og bedst kan lide.
07-11-2003 13:23

Gå til toppen af siden

Tilbage til emneoversigten

Hvis du er logget ind kan du tilføje svar til denne debat