rss feed

Debatforum

Tilbage til emneoversigten

Gå til bunden af siden

Etik, regler, maidendenmark Sr.

Skrevet af Indlæg
Love Gun

Debat: 182 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 09-11-2003

Hejsa

Jeg oplever tit herinde at de ofte unge, nogle gange useriøse og ikke så garvede Maiden fans laver en dårlig/irriterende/træt stemning. Den gør ivhertfald at jeg nogle ganve overvejer at smutte helt jerfra, desværre.

Her er nogle mulige løsningsmodeler der står for helt egen regning:

Var det noget med at formulere et etisk regelsæt som man bør overholde ellers er det ud og IP adresse blokeret?

Lave en senior afdeling for os gamle fjolser?

Laver en TOP 10 over emner man IKKE behøver at gentage i forummet i det uendelige (Blæjse er dum, Bedste album, Di'Anno er grim, Phillip er en lille spasser der sgu ha drejet halsen om etc etc)

Er der nogle der mener noget?

20-02-2006 23:43
Simon

Administrator
Debat: 3437 indlæg
Fortolkeren: 2 indlæg
Medlem siden: 17-08-2001

Jeg er enig, og kan godt forstå din irritation. Problemet er bare at finde en løsning.

IP blokering nytter ikke noget. De fleste har dynamisk/variabel ip adresse.

Der bliver i øjeblikket arbejdet på nogle moderator funktionaliteter, som i allerede har set lidt af i form af 'sticky' og 'read only' emner. Når det er klart kunne jeg forestille mig at f.eks. Ole med glæde vil stå for at holde en god og sober stemning ved at slette eller stoppe alt der allerede er blevet uddebateret eller som ender i dumme og ligegyldige kommentarer og diskussioner.
21-02-2006 09:42
Zayin

Debat: 90 indlæg
Fortolkeren: 5 indlæg
Medlem siden: 28-02-2004

Med fuld respekt for det du allerede har lavet her i forummet... var det ikke en ide at genoverveje andre forumsystemer? F.eks. http://www.phpbb.com/
eller tilsvarende?
21-02-2006 09:57
Great Dane

Debat: 1087 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 05-03-2004

Det er et skide godt forslag, men jeg tvivler desværre på at det vil fungere i praksis. For det første vil det kræve at folk læser omtalte regelsæt og det er der nok mange som ikke vil. For det andet er der altid nogle som nægter at indordne sig under et sådant regelsæt, og så er vi lige vidt. Jeg har selv tendens til at have alt for kort lunte over for tåbelige indslag, så jeg bakker helt klart op om en løsning.
Men når det er sagt, så synes jeg det er fint at der kommer nye brugere til, også dem som ikke kender så meget til Maiden endnu, og vi kan ikke forvente at disse nye unge medlemmer er lige så velbevandrede i Maidens historie som flere af os, tør man sige gamle fjolser, er. Derfor vil det være umuligt at undgå de evindelige satanist?/top-5/top-10/top-12/top-27/hvor gammel?/hvilken knallert – tråde. Vi må vel bare gøre det klart for disse mennesker at deres indlæg/sprog (læs: Steffen Harris) er upassende i dette forum, og at vi ønsker indlæg som er Maiden relaterede eller på en eller anden måde relevante for os andre. Ellers må lovens lange arm, Politimester Striks alias Simon træde til.

21-02-2006 10:15
Alucard

Debat: 1202 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 05-08-2004

Jeg synes bestemt også det er en god ide, har været syg de sidste par dage og da jeg kom tilbage til forummet fik jeg nærmest et chok, det var blevet spammet til af smileys, dårlige tråde/indlægs. Så jeg går 100% ind for foreslaget.
21-02-2006 10:24
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

jeg er også en af "de gamle fjolser", der går i coma over ioverdrevent brug af smileyer og tåbelige indlæg. Det er fristende at opsætte regler, forbud osv. Men jeg tvivler på om det er vejen frem med den slags censur?
Jeg har som udgangspunkt fuld tillid til at Ole f.eks. kunne være en god "oprydder" her på forummet, men jeg vil samtidig også være skeptisk over at skulle pålægge en eller to personer det ansvar der ligger i at skulle være censur-mand/kvinde. Ind imellem har jeg da også lyst til at lave en top5 -eller noget der lugter lidt af det -skal den så også cuttes? Det håber jeg ikke. Nogle vil måske modargumentere og sige "jamen, Jones er jo en af de gamle osv", men der skal også være plads til bnye Maidenfans her. Der skal IKKE være plads til de infantile indlæg som dem der haglede ned over os i sidste uge...men nu er vinterferien slut...mon ikke ungerne er startet i skole igen, og vi andre slipper for det konfirnmationspis vi var vidne til tidligere .
Love Gun, Great Dane, Journey, Simon, Tina, Alu osv osv... Vi lader os ikke kue af de snotunger!
21-02-2006 10:51
Simon

Administrator
Debat: 3437 indlæg
Fortolkeren: 2 indlæg
Medlem siden: 17-08-2001

Quote: Zayin
Med fuld respekt for det du allerede har lavet her i forummet... var det ikke en ide at genoverveje andre forumsystemer? F.eks. http://www.phpbb.com/ eller tilsvarende?



Det har været op til debat før, og efter sammenligning af fordele og ulemper blev enige om at det var en dårlig løsning af flere grunde.

Så må vi undvære nogle funktioner som phpbb tilbyder, og så leve med at de ikke er der til jeg får tid til at lave det.
21-02-2006 11:39
Philip

Debat: 463 indlæg
Fortolkeren: 8 indlæg
Medlem siden: 15-05-2005

Ja..

Nu vil jeg ikke lige sidde og spille hellig på nogen måde. Jeg er delvist klar over at jeg b. la. er med/har været med til at skabe disse reaktioner.
Nu har jeg været på maidendk et lille års tid godt og vel.. Jeg har fået meget mere kendskab til maiden, end jeg havde tidligere.

Men hvis det ønskes, og jeg kun ses som en lille spasser som burde få drejet nakken om.
Så vil jeg forlade maidendk, hvis det ønskes.
21-02-2006 11:56
Mads Yde Søndergaard

Debat: 1457 indlæg
Fortolkeren: 23 indlæg
Medlem siden: 12-06-2005

Faktisk... så det med regler har jeg haft forslået...
21-02-2006 16:22
Love Gun

Debat: 182 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 09-11-2003

Hejsa - godt at se at folk har en holdning. Jeg har været med til at forsvare de unge "punks" bl.a. ved at sige at dengang jeg begyndte at høre Maiden, var det gadens dirty drenge der gjorde den slags og jeg er ved gud stadig ikke den elev der sidder på første række.

MEN når det er sagt - er der naturligvis grænser for tåbeligheder og det blir' der da også slået hårdt ned på at Iltre Ole.

Min overskrift startede netop med ordet ETIK. Og den slags er jo bøjeligt. Jeg mener bare at der ikke går noget i stykker over at udstikke 3-5-10 forebyggende henvisninger til den adfærd man gerne ser her i nde. Så er man ihvertfald ikke i tvivl om der er noget at henvise til hvis nogle skulle blive i tvivl.

Mht til Philip - ja så har jeg oplevet at blive skrevet til på Messenger og blive ønsket "en rigtig dårlig aften" ved sidste Di'Anno koncert - så derfor har jeg et særligt horn i siden på den lille lort.

Jeg er vild med at 'vores' band bliver ved med at tiltrække nye fans - det tror jeg også er med til at inspirere dem og holde dem friske.



21-02-2006 17:21
Philip

Debat: 463 indlæg
Fortolkeren: 8 indlæg
Medlem siden: 15-05-2005

Tjo.. Den kom ikke uden grund Love Gun..
Men ikk noget hakke på hinande nu.
21-02-2006 17:40
Love Gun

Debat: 182 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 09-11-2003

Quote: Philip
Tjo.. Den kom ikke uden grund Love Gun.. Men ikk noget hakke på hinande nu.



Bare lad mig være ellers byder jeg på hele det store kolde bord.
21-02-2006 17:52
Mads Yde Søndergaard

Debat: 1457 indlæg
Fortolkeren: 23 indlæg
Medlem siden: 12-06-2005

Quote: Jones
jeg er også en af "de gamle fjolser", der går i coma over ioverdrevent brug af smileyer og tåbelige indlæg. Det er fristende at opsætte regler, forbud osv. Men jeg tvivler på om det er vejen frem med den slags censur? Jeg har som udgangspunkt fuld tillid til at Ole f.eks. kunne være en god "oprydder" her på forummet, men jeg vil samtidig også være skeptisk over at skulle pålægge en eller to personer det ansvar der ligger i at skulle være censur-mand/kvinde. Ind imellem har jeg da også lyst til at lave en top5 -eller noget der lugter lidt af det -skal den så også cuttes? Det håber jeg ikke. Nogle vil måske modargumentere og sige "jamen, Jones er jo en af de gamle osv", men der skal også være plads til bnye Maidenfans her. Der skal IKKE være plads til de infantile indlæg som dem der haglede ned over os i sidste uge...men nu er vinterferien slut...mon ikke ungerne er startet i skole igen, og vi andre slipper for det konfirnmationspis vi var vidne til tidligere :). Love Gun, Great Dane, Journey, Simon, Tina, Alu osv osv... Vi lader os ikke kue af de snotunger!



Ehh... hmm... er jeg den eneste på 14 der ikk er blevet kaldt det...

ej folk har sgu sikkert sang det til sig selv,
21-02-2006 18:24
XoRRoX
Debat: 14 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 06-01-2006

Jeg er selv en af de unge, der ikke ved lige så meget, som de garvede. Jeg vil selvfølgelig gøre mig meget umage med, at jeg ikke kommer til at lyde rigtig dum/genere nogle personer. Det er jo trods alt et Iron Maiden forum og ikke et mudderkastnings forum.
21-02-2006 18:40
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Det der med "at vide meget"...det er for mig at se ikke det forummet går ud på; altså at prale med hvor meget man ved om Nickos trommesæt eller om Steve nu har 5 eller 6 børn om Bruce kun sppsier kogt kylling før en koncert osv osv.

For mig at se er en del af forummets formål at dele oplevelser omkring et band vi alle holder meget af. Dvs at skamrose og afgudsdyrke Iron Maiden fordi de her er verdens fedeste rockband -men også det modsatte; dvs. stille kritiske spørgsmål til den seneste plade, debatere om Eddie skal på pension, skændes om hvorvidt setlisten skal af med NOTB...og begrunde! sine synspunkter. Det er jo i sidste ende et DEBATforum vi har her. Smag og behag...og diskuteres der da heldigvis også lystigt.

Selvfølgelig er det også et mødested, hvor man kan finde svar på spørgsmål om alt inden for misprints, flyafgange til koncerten i England osv.

Så egentlig vil jeg hellere snakke om hvordan det skal være herinde og IKKE om hvordan det IKKE skal være...

Jonas

ps. og det er for mig at se fuldstændig uhørt, at man sviner hinanden til ved koncerter over Messenger og lignenende -så mange er vi sgu heller ikke!
21-02-2006 19:02
Caroline

Debat: 289 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 07-12-2003

Nu har jeg absolut ikke lyst til at falde i bås med de "gamle fjolser", men jeg kan kun give Love Gun m.fl. ret. Har selv helt droppet at være her inde den sidste uges tid på grund af al den tråd-spamming...

Kan ikke lige komme med et konstruktivt forslag på en løsning, så jeg håber der er andre der er mere opfindsomme end jeg!
21-02-2006 23:23
Aardwark

Debat: 129 indlæg
Fortolkeren: 3 indlæg
Medlem siden: 18-06-2004

Er enig i at det ville være rart med nogle "guide lines" til forumet, jeg tror ikke på at der er nogen her inde der gider se 5 tråde af spam hver dag.

Men til noget lidt ved siden af... Hvorfor skal der altid understreges at det er "de unge" der spammer og skaber problemer? ja, de er jo unge, men de er også danskere, vand baserede livsformer og metal fans mm. , kan vi ikke bare sige "spammerne" eller "problemskaberne" i stedet for? Det er lidt surt at det skal gå ud over nogen der ikke har nogen skyld i det.
(er egentlig kun en detalje, men ville gerne lige gøre opmærksom på det alligevel.)
21-02-2006 23:46
Jones

Debat: 945 indlæg
Fortolkeren: 7 indlæg
Medlem siden: 17-03-2003

Aardwark, du har en fin pointe, så vlad os kalde dem "spammere"

Caroline; det mest konstruktive jeg kan komme med er: lad være med at blive væk! Det er immervæk indlæg som dine, der gør det værd at komme forbi, så hvis du blir væk eller Great Dane eller....(indsæt dit navn her)...så blir alle væk...og det tror jeg ingen gider. Jeg gør i hvert fald ikke.

The dream is true
22-02-2006 00:43
Moonchild666

Debat: 803 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 10-06-2003

Jeg er også godt træls af alle de indlæg som kun består af smileys, og irrelevante emner... Når det er sagt, skal det også siges, at der skal da være plads til en top 10 og lignende debatter.. Indimellem....
22-02-2006 10:23
Nitram

Debat: 298 indlæg
Fortolkeren: 2 indlæg
Medlem siden: 14-03-2002

Så var det vist tid til jeg bryder ind!

Vi må huske at medlemskabet her på maidendenmark.dk er et privilegium!!
Dette faktum alene har den indflydelse, at vi som brugere skal opfylde visse krav.

Med andre ord er "bestyreren" af sitet i sin fulde berettigelse til, at forvente noget af medlemmerne! Derfor vil det i særdeleshed være en god idé at overveje hvordan dette forum egentlig skal køre. Et regelsæt vil være perfekt!

Det er et KRAV at man holder sig til reglerne, på samme vis som vi gør det i samfundet. Og som det fungerer i samfundet, kan en regelovertrædelse ikke retfærdiggøres ved uvidenhed - "At man ikke har læst forumreglerne". For dette forventes jo når folk får det privilegium det er at være medlem!

Min holdning er, at vi laver et enkelt regelsæt som vi som medlemmer skal holde os til. Et par enkelte moderatore ville være ideelle, til at påminde om adfærden her på sitet.

Kan i følge mig?
22-02-2006 15:17
Simon

Administrator
Debat: 3437 indlæg
Fortolkeren: 2 indlæg
Medlem siden: 17-08-2001

Fint.

En eller anden kom med et pud på et regelsæt.
22-02-2006 15:32
iver

Debat: 1296 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 09-09-2003

jeg er sgu også træt af meget af det pis der blir skrevet herinde men jeg har stort udbytte af at besøge siden for som sagt er der da heldigvis også mange der skriver meget brugbare og oplysende indlæg det vil jeg ikke være foruden men hvordan man stopper ligegyldige indlæg ved jeg godt nok ikke men det er rart at se nogle af trådende er blevet stoppet af (read only) inden det kommer for langt ud ikke at dette ikke sket

og med hensyn til et reglement synes jeg det er helt på sin plads

for dette er en fed side som hele tiden bliver bedre og bedre og at nogle tåber ikke kan finde ud af at bruge den ordentligt er lidt noget lort for det ville da være synd hvis nogle af dem der kommer med spændende indlæg bare forsvinder herfra for det er jo netop ikke dem der skal væk det er jo dem der gør siden fed at besøge


22-02-2006 16:01
Ole Foget

Administrator
Debat: 6059 indlæg
Fortolkeren: 2 indlæg
Medlem siden: 13-02-2002

Godt med noget debat på dette område!

jeg gidder ikke skrive en ordenlig smørre nu her, men det er helt sikekrt at eftersom vi efterhånden er rimelig mange herinde, og der kommer nye til hele tiden (hvilket er pisse fedt!), så ville et regelsæt være på sin plads. Jeg skal med glæde pprøve at lave et udkast her i løbet af nogle dage, og poste det herinde, så folk kan sige sin mening, komme med forslag til ændringer / tilføjelser osv...

En moderator funktion ville være aldeles kærkommen! Det ville hjælpe meget mht til at oprette "ro og orden", og selvfølgelig skal der være plads til lidt af hvert, . Det skla selvfølgelig ikke være noget med, at en tråd bliver slette bare fordi moderatoren (evt mig ) er unenig med den der poster etc. Det vil jo blive noget med henstillinger hvis regelsættet bliver overtrådt, og gøre opmærksom på hvis der allerede er en tråd om samme emne osv osv...

Jeg håber i hvert fald ikke at folk føler sig "skræmt væk" af den seneste tids "spam" ... Siden er under konstant udvikling, og det går sgu hurtigt for tiden. Men uden jer seriøse faste brugere var den jo intet værd! Så bliv her, og bliv ved med de fede indlæg og forslag!
22-02-2006 16:25
Nitram

Debat: 298 indlæg
Fortolkeren: 2 indlæg
Medlem siden: 14-03-2002

Fremragende initiativ Ole!

Jeg glæder mig til at se dit udkast til et regelsæt.
22-02-2006 20:32
Ole Foget

Administrator
Debat: 6059 indlæg
Fortolkeren: 2 indlæg
Medlem siden: 13-02-2002

Det bliver nok først hen i næste uge.. Har lige lidt travlt med nogle billetter nu her ...og så er der også det sidste af et DiAnno interview der hænger lidt...

Der er nok at se til for tiden, hehe..
22-02-2006 20:58
Steffen Harris

Debat: 777 indlæg
Fortolkeren: 6 indlæg
Medlem siden: 13-02-2006

Ja fin debat!
Og kan da godt indrømme at jeg har været med ugen før denne her..... Plus nogle andre. Og derfor har jeg heller ikke rigtig skrevet i en uges tid. Så mange gange undskyld for alt det ROD - eller hvad i nu vil kalde det - som jeg har været med. Beklager!
23-02-2006 14:35
Steffen Harris

Debat: 777 indlæg
Fortolkeren: 6 indlæg
Medlem siden: 13-02-2006

Når jeg skriver plus nogle andre så mener jeg at der var også andre der var med!
23-02-2006 16:28
Simon

Administrator
Debat: 3437 indlæg
Fortolkeren: 2 indlæg
Medlem siden: 17-08-2001

Quote: Steffen Harris
Ja fin debat! :) Og kan da godt indrømme at jeg har været med ugen før denne her..... Plus nogle andre. Og derfor har jeg heller ikke rigtig skrevet i en uges tid. Så mange gange undskyld for alt det ROD - eller hvad i nu vil kalde det - som jeg har været med. Beklager!



Godt med en undskyldning. Det er fint nok for mig.
23-02-2006 19:00
Ghost Of Gustav

Debat: 326 indlæg
Fortolkeren: 21 indlæg
Medlem siden: 04-02-2005

Ok, jeg ka godt lide det der bliver skrevet i denne debat.
Jeg var selv med til noget af alt det crap der blev skrevet tidligere, og det vil jeg også godt undskylde for.
Især undskyld til Great Dane - sorry.
Steffen og jeg skal nok holde hos til de relevante emner og slappe lidt af med vores indlæg i fremtiden
23-02-2006 20:40
Mads Yde Søndergaard

Debat: 1457 indlæg
Fortolkeren: 23 indlæg
Medlem siden: 12-06-2005

Quote: Simon
Godt med en undskyldning. Det er fint nok for mig.



Undskyld jeg faldte ud, (hehe du får ikk drikkepenge + tegning, end anden gang hvis jeg bare er en snotunge )
23-02-2006 21:09
Great Dane

Debat: 1087 indlæg
Fortolkeren: 0 indlæg
Medlem siden: 05-03-2004

Quote: Ghost Of Gustav
Ok, jeg ka godt lide det der bliver skrevet i denne debat. Jeg var selv med til noget af alt det crap der blev skrevet tidligere, og det vil jeg også godt undskylde for. Især undskyld til Great Dane - sorry. Steffen og jeg skal nok holde hos til de relevante emner og slappe lidt af med vores indlæg i fremtiden ;)



Det er ok Gustav, fint at du undskylder, men det havde du ikke behøvet. Jeg er ikke typen som bærer nag. Det vigtigste er at i har forstået hvad dette forum handler om, og det er der noget der tyder på i har.
24-02-2006 09:29
Steffen Harris

Debat: 777 indlæg
Fortolkeren: 6 indlæg
Medlem siden: 13-02-2006

Quote: Simon
Godt med en undskyldning. Det er fint nok for mig.



Mange taK!
24-02-2006 15:44
Ghost Of Gustav

Debat: 326 indlæg
Fortolkeren: 21 indlæg
Medlem siden: 04-02-2005

Quote: Great Dane
Det er ok Gustav, fint at du undskylder, men det havde du ikke behøvet. Jeg er ikke typen som bærer nag. Det vigtigste er at i har forstået hvad dette forum handler om, og det er der noget der tyder på i har.



Tak du
24-02-2006 16:05

Gå til toppen af siden

Tilbage til emneoversigten

Hvis du er logget ind kan du tilføje svar til denne debat