rss feed

Artikler

Tilbage til oversigten

Maiden Denmark



Af Zara Kaufmann; www.musikgeil.dk d. 26-03-2007

Den 21/4 finder den første convention sted i Danmark.


Den 21 april løber den første convention for Iron Maiden fans af staben i Danmark. Stedet er Stengade 30 i København, startskuddet er sat til kl 16:00 og entreen er gratis. Sluttidspunktet er sat til kl 20:00, men for de festglade fortsætter festen, til ingen gider mere eller skal bæres ud.

Maiden Denmark må nok siges at være ikke kun en af de største fan klubber herhjemme indenfor metal genren, men helt klart den mednogle af de mest trofaste fans. Indenfor metal genren er den også en af de ældste, og startede helt tilbage i 1999, da webmaster Simon Kofoed satte en lille fanside op, faktisk mest for sjov. Men det var noget som mange savnede i Danmark, og stille og roligt udviklede siden sig. I 2003 kom så Ole Foged med, og som journalist fik han hurtigt sat artikler på og siden voksede yderligere. To år efter kom sidste mand på plads i skikkelse af Rasmus Stavnsborg, journalist og fotograf. Siden har nu over tusind registrerede brugere, men da alle kan bruge siden og besøge den uden at være medlem, er tallet af besøgende ganske højt, sidste år med ikke mindre end 100.000 unikke hits, hvilket er ganske enkelt er imponerende. Det er ikke mindst fordi siden er kendt for meget tit, at være først med nyheder om bandet og deres færden.

Iron Maiden er nu heller ikke et hvilket som helst metal band, foruden at være et af de ældste metal bands, har de igennem tre årtier også været en inspiration for mange andre. Deres popularitet kan blandt andet spejles i deres 80 millioner solgte albums på verdens plan. I september 2006 gæstede de sidst Danmark, og her spillede de for udsolgte huse i både Ålborg og København.

Til Iron Maiden convention den 21 april bliver der mulighed for:

1. At møde masser af andre Maiden fans og fyre den af til Maiden hele dagen
2. Se en udstilling af sjældne Maiden memorabilia
3. Se og købe billeder fra Maiden koncerter af professionelle fotografer
4. Fylde mund og mave med øl, vand og en kæmpestor Eddie kage
5. Deltage i konkurrencer med fede præmier
6. Feste hele dagen og natten med

Og så er entreen gratis

Musikgeil.dk kommer selvfølgelig også, og tager del i festlighederne.


Gengivet med tilladelse fra Zara Kaufmann, MusikGeil.dk