rss feed

Artikler

Tilbage til oversigten

Iron Maiden



Af Zara Kaufmann; www.musikgeil.dk d. 21-08-2006

Iron Maiden

Heavys grand old mother gæster Danmark i september


Iron Maiden, jern jomfruerne og al heavy metals moder har udgivet deres 25'ende album og tager på verdensturné. Første stop i Skandinavien er den nordjyske hovedstad Aalborg den 9. november 2006.

At Iron Maiden stadig er på farten og udgiver albums, 32 år efter at bassisten Steve Harris, startede gruppen i det østlige London i 1975, siger en hel del ikke kun om gruppens popularitet, men også om dens formåen.

Efter kun to udgivelser skifter bandet i 1982 forsanger til den karismatiske Bruce Dickinson, som på nær én pause sidst i 90'erne, har stået i front lige siden. De resterende medlemmer af bandet har været med siden start, hvad er en bedrift i sig selv.

Nogle af de ting, som ellers kendertegner Iron Maiden, selvfølgelig foruden den gedigne rock, som de mestrer på samme måde som Judas Priest og Black Sabbath, er deres ekstemt fede sceneshows og deres mascot Eddy, der optræder på næsten alle deres covers - der for det meste er tegnet af Derek Riggs.

Nummeret "Bring your daughter... To the slaughter" fra 1990 fra albummet "No prayer for the dying" bragte dem for første (og måske eneste) gang på den engelske hitliste. For det er en anden ting, som karakteriserer Iron Maiden, at de ikke går på kompromis med deres stil og musik, men vælger den autentiske vej, i stedet for at jagte hitlister. Det er vel også en af forklaringerne på deres trofaste fanskare, hvilket også har medført at koncerten i København allerede er udsolgt.

Jeg har flere steder læst, at deres verdensturné starter i Aalborg, det er desværre ikke det, der står på deres hjemmeside. Iifølge den er den første koncert derimod den 4. oktober 2006 i Hartford i U.S.A., hvorefter den fortsætter til Canada og Japan, for så at tage over Atlanten til Skandinavien. Her er første koncert så ganske rigtig i Aalborg den 9. november 2006 og derefter i København dagen efter den 10. november 2006. Faktisk giver de ikke mindre end 11 koncerter i de nordiske lande - det største antal nogensinde.

Ifølge det tyske pladeselskab EMI udkommer deres 25'ende album "A Matter of Life and Death" den 25. august 2006 og vil helt sikkert være en del af deres repertoire. Kan man ikke vente på det udkommer deres første single "The Reincarnation of Benjamin Breeg" den 11. august 2006, og så er der selvfølgelig også live-DVD'en fra februar "Death on the Road".

"A Matter of Life and Death" bliver ikke kun udsendt som CD, men også på god gammel vinyl og som dobbelt CD med DVD i en limited edition.

"A Matter of Life and Death" indeholder følgende numre:

1. Different World
2. These Colours Don't Run
3. Brighter Than A Thousend Suns
4. The Pilgrim
5. The Longest Day
6. Out Of The Shadows
7. The Reincarnation Of Benjamin Breeg
8. For The Greater Good Of God
9. Lord Of Light
10. The Legacy

Gengivet med tilladelse fra Zara Kaufmann, MusikGeil.dk