rss feed

Artikler

Tilbage til oversigten

Pressemeddelelse AKKC

Af Esben Simonsen (informationschef) AKKC; AKKC d. 22-02-2006

Heavy Metal-legenden Iron Maiden påbegynder en ny verdensturné til november. Første koncert på turnéen bliver i Aalborgs Gigantium 9. november 2006.


Aalborg Kongres & Kultur Center og dkbmotor har skrevet kontrakt med Iron Maiden om en koncert i Gigantium i Aalborg den 9. november 2006 med RIM/Skråens Venner som arrangør. Koncerten bliver næste store arrangement i Gigantium, hvor Aalborg Kongres & Kultur Center det seneste år har afholdt Dansk Melodi Grand Prix samt koncerter med Bob Dylan, Backstreet Boys og Kylie Minogue.

Om koncerten
Koncerten med Iron Maiden torsdag den 9. november bliver den første koncert overhovedet på bandets kommende verdensturne. I Skandinavien laves ikke færre end 10 koncerter, hvilket er det højeste antal nogensinde med to koncerter i Danmark, henholdsvis i Gigantium og i Valbyhallen, tre koncerter i Finland, tre koncerter i Sverige samt to koncerter i Norge. Efter Skandinavien fortsætter Iron Maiden til det øvrige Europa i november og december og til de øvrige kontinenter efter nytår.

Koncerten i Gigantium vil blive et stort spektakulært sceneshow med lyd- og lyseffekter, som fuldt ud vil leve op til tidligere Iron Maiden-koncerter. Ikke mindst vil bandets maskot Eddie være et vigtigt element på turneen. Indholdsmæssigt vil fokus være på bandets nye album, som udkommer senere på året, og naturligvis hits fra bandets øvrige snart 30 år. - Efter et veloverstået Melodi Grand Prix glæder vi os til et nyt stort projekt i Gigantium, udtaler direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, Ernst Trillingsgaard.

Billetsalget starter mandag 27. februar kl. 10.00 i Aalborg Kongres & Kultur Centers billetkontor samt på BilletNet. 8.500 billetter (ståpladser) sættes i salg til kr. 400,- pr. stk. ekskl. gebyr.

Iron Maiden’s koncerter
Iron Maiden er oprindelig britisk og er uden tvivl en af giganterne inden for heavy metal. Bandet har været med til at forme genren i mere end 25 år - både når det handler om lyden på deres udgivelser, de kreative sceneshow og pladeomslagene, der med de makabre, men humoristiske tegninger af monstermaskotten Eddie er et kapitel for sig inden for metalgenren.

Selvom Iron Maiden er blandt rockens veteraner, trækker gruppen stadig et stort publikum, uanset om det har været på Roskilde Festival 2003 eller sidste års store metalfestivaler i Tyskland. Til koncerten på Ullevi i Göteborg sidste sommer blev samtlige 55.000 billetter solgt på 2½ time og koncerten blev efterfølgende live transmitteret til svensk tv.

Iron Maiden - dannet i 1976
Iron Maiden blev dannet i 1976, og allerede inden debutpladen i 1980 var gruppen kendt for sine sceneshows med vilde effekter, der ofte blev skabt med simple midler som urtepotter, støvsugere og almindeligt krudt. Iron Maiden blev en af bannerførerne inden for den såkaldte British Metal-bølge, der også talte Black Sabbath og Judas Priest, og de udgav op gennem 80erne og 90erne en række plader, der var med til at definere den hårde del af rockscenen.

Efter to succesfulde udgivelser blev den oprindelige forsanger skiftet ud med den karismatiske og meget energiske Bruce Dickinson, der udover en pause sidst i 90erne har stået i front for Iron Maiden lige siden. Dickinson debuterede i 1982 på pladen Number of the Beast, der i dag anses for at være et af mesterværkerne i heavy metal-historien. Efter at have flirtet med en ny lyd og synthesizere på blandt andet det stærke album Seventh Son of a Seventh Son fra 1988 vendte Iron Maiden i 1990 tilbage til den hårde linje, de oprindeligt slog igennem med, på No Prayer For the Dying fra 1990. Pladen gav dem endda deres eneste førsteplads på den engelske singlehitliste i form af Bring Your Daughter…to the Slaughter. Iron Maidens øvrige største hits er Number of the Beast, Hallowed Be Thy Name, Fear of the Dark, Run to the Hills, The Clairvoyant m.fl.

Iron Maiden har bevaret deres status i rockkredse, og det er et særdeles aktivt band, der skal rocke Gigantium 9. november. Deres seneste udgivelser er det tredobbelte DVD-set Death on the Road, men det forventes også, at bandets 14. album udkommer midt på året påbegyndelsen af den nye verdensturné.

Med venlig hilsen
Aalborg Kongres & Kultur Center